Ripasso Classico Superiore 2009 laves på kvaset fra Amarone, og derfor har den også en lidt mildere smag, selvom den stadig er kraftig og har masser af smag. Af samme grund er Ripasso også nemmere at kombinere med mad. Ripasso er en vin med elegance og tørhed, som du kan servere til stort set alt! D ... LÆS MERE
Ripasso Classico Superiore 2009 laves på kvaset fra Amarone, og derfor har den også en lidt mildere smag, selvom den stadig er kraftig og har masser af smag. Af samme grund er Ripasso også nemmere at kombinere med mad. Ripasso er en vin med elegance og tørhed, som du kan servere til stort set alt! Det kan både være cremede pastaretter, pizza, fjerkræ og fed julemad eller rødt oksekød.
Druerne til Ripasso Classico Superiore 2009 kommer fra Colline di Moron, et bakket område mellem San Pietro i Cariano og Negrar. Vinen er lavet på Corvina og Rondinella samt 10% Rossignola og trækker hele 15,5% alkohol. Lagret på store træfade i 24 måneder. En Italiensk smagseksplosion! I næsen finder du spidskommen, gær, mandler, solbær og en særlig landlig duft. Smagen er ganske cremet og blød, god frugt. Meget renhed i frugten og med et lille peberbid i eftersmagen sammen med en smule alkohol.
Amaronens ”lillebror” er lavet på en blanding af tørrede og friske druer og lageret 12 mdr på egetræsfade. Vinen har en dyb rød farve og frugtagtig smag med et strejf af kirsebær. Gæringen foregår i små beholdere af rustfrit stål og står på indtil alle sukkerarterne er blevet omdannet til alkohol med hyppig pumpning for at maksimere udtrækningen af farve og smag I april efter høsten undergår vinen en re-fermentering hvor den omfattende aroma, farve og krop udvikles. Denne teknik, der er karakteristisk for de bedste vine i Valpolicella, hedder Ripasso, Valpolicella Ripasso Classico Superiore er en vin af højeste kvalitet og med lang levetid.