Klassisk vin fra Valpolicella lavet på “Ripasso-metoden”, der indebærer en 2. gæring på resterne af Amarone Valpolicella Classico and Recioto druerne. Dette gør at Ripassoen udvikler en mere intens farve, duft og krop og gør vinen mere pontent og kraftfuld med et dejligt krydret præg.
De første skri ... LÆS MERE
Klassisk vin fra Valpolicella lavet på “Ripasso-metoden”, der indebærer en 2. gæring på resterne af Amarone Valpolicella Classico and Recioto druerne. Dette gør at Ripassoen udvikler en mere intens farve, duft og krop og gør vinen mere pontent og kraftfuld med et dejligt krydret præg.
De første skridt i fremstillingen af dette mesterværk, begynder på marken, hvor druerne høstes ved håndkraft. Herefter ligges druerne til tørring inden de presses. Efter første presning anvedes ”Ripasso-metoden” hvor den første presning blandes med skallerne fra Amaronen og vinens anden gæring finder sted. Det sidste trin er her, hvor den store vin fødes, lagring på franske egetræsfade i 12 måneder inden vinen kommer på flaske.
Producenten anbefaler at vinen nydes bedst ved 18 grader og åbnes gerne 1 timer før serveringen. Scrianis Ripasso et godt glas vin til alle slags stegte, grillede eller braiserede kødretter.