Vingården Ca’ Barun eller Casa Barun som på dansk betyder baronens hus er etableret af danskeren Peter Thomsen i 2007. Ca’ Barun har hjemme i byen Santo Stefano Belbo i vinområdet Langhe, som er et smukt bakkelandskab i hjertet Piemonte. Her producere dette mikrovineri vine af absolut topkvalitet. ... LÆS MERE
Vingården Ca’ Barun eller Casa Barun som på dansk betyder baronens hus er etableret af danskeren Peter Thomsen i 2007. Ca’ Barun har hjemme i byen Santo Stefano Belbo i vinområdet Langhe, som er et smukt bakkelandskab i hjertet Piemonte. Her producere dette mikrovineri vine af absolut topkvalitet. Peter Thomsen har med andre ord fundet nøglen til hvert år at ramme kvaliteten lige i skabet. Den høje kvalitet opnåes gennem hårdt arbejde på marken såvel som i kælderen.
Kom hele vejen rundt om Ca’ Barun med denne smagekasse!
Barolo DOCG 2010
Castiglione Faletto er en af de 9 byer uden for Alba, som udgør Barolo området. Farven er dyb intens rubinrød med et lys orangefarvet skær. Duften er bred og intens af røde frugter kombineret med vanilje, kakao, krydderier og et strejf af lakrids. Smagen er tør, fyldig, barsk og robust, velafbalanceret med fine tanniner i harmoni med vinens struktur. Vi anbefaler at servere Ca Barun´s Barolo i store vinglas.
Langhe Pinot Nero DOC
En duft af mørke frugter med noter af brombær, solbær og hindbær. Fløjsblød og samtidig kraftigt krydret med strejf af peber. Lang eftersmag. Alt i alt en elegant vin
Roero Arneis
Typisk hvidvin fra Piemonte fremstillet af Arneisdruen, der dyrkes på Roerobakkerne. I den lokale dialekt betyder “Arneis” slyngel, da druen har det med at være uforudsigelig! I Ca’Baruns tilfælde viser slynglen sig dog fra sin absolut allerbedste side! Den har en lysegul farve med et grønligt skær. Duften har en meget frugtagtig buket, behagelig og delikat. Smagen er tør, dog uden bitterhed og med elegance. Meget fin og pikerende syreindhold, der driller lidt på tungen.
Langhe Freisa, DOC
Denne vin er kompakt og rubinrød med en duft af svesker og krydderier.
Har en moderat garvesyre. Vinen er modnet i op til et år i ståltanke efterfulgt af 12-18 måneder i 225 liters franske egetræsfade. Får vinen lov at modne yderligere et par år i sin flaske, vil den udvikle en harmonisk smag af bær og eg.
Ca’Barun Barbaresco DOCG
Ca’Barun Barbaresco DOCG er fra byen Treso. Farven er rubinrød og lys. På næsen er det åbent og ungdommeligt. Smagen er frugtagtig, elegant, raffineret, med medium til lav tannin og gennemsnittet i surhed. På ganen er det lagdelt og har brombær og mineralsmag. Finalen er lang og dvælende. En perfekt opbevaret flaske er stadig meget værdig og vil vare i mindst 10-15 år