fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING
Vores udvalg af cypriotisk vin produceres af SODAP: et kooperativ-vineri og en af de fire store producenter på øen. Laver blandt andet hvidvinen Arsinoë: en lækker frugtig og tør hvidvin lavet på Xynisteri, opkaldt efter den kvinde som den sagnomspunden Medusa forvandlede til sten.
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!
FILTER NULSTIL

Viser alle 5 resultater

Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Vin uden hovedepine

Cypriotisk vin er gennemgående let og meget frugtige vine. Der er det specielle ved dem; de fleste, der normalt reagerer negativt på vine, kan tåle dem. Det skyldes, at der kun er den garvesyre i vinene, der kommer fra selve druen, da alle druer håndplukkes. Desuden findes der i mange vine biogene aminer, der er affaldsstoffer fra bakterier. Disse findes stort set ikke i cypriotiske vine, da klimaet er så varmt, at bakterierne ikke kan overleve.

Denne ø hvis vindyrkningskultur strækker sig omkring 5.500 år tilbage, har sit ry fra den utroligt søde Commandaria. Øens jorbund er overvejende kalksten, og vinmarkerne ligger på forbjergene til Troodos-bjergene oppe i højden, omkring 250 – 1.600 m over havets overflade. Indtil fornyelig har da været meget få, større vinproducenter, efter traditionen laves der typisk vin på to lokale druesorter. Af øens vin kommer man ikke udenom commandaria en sød dessertvin af høj kvalitet, som man har fremstillet siden oldtiden i bakkerne nord for Limassol. Regionen er afgrænset til 14 landsbyer og er opkaldt efter en korsridderorden.

Vinlegenden Commandaria

Drejer det sig i virkeligheden om verdens ældste vin, som stadig bliver fremstillet efter de oprindelige metoder? om ikke andet, var Richard løvehjerter begejstret for den. Han drak denne vin under sit ophold på Cypern, og var meget begejstret. Denne vin er efterkommer af stråvinen der i oldtiden gik under navnet ‘Nama’ hvis bær blev tørret på halm efter plukning. Eftersigende var den eneste årsag til, at den tyrkiske Sultan Süleiman II eroberede øen, var at han holdt så meget af denne vin.