Kæmpe Bourgognemarked - Nye vine hver dag!
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 2 resultater

Viser alle 2 resultater

Lær alt hvad du behøver alt vide om Cotes du Rhone

Det sydlige Rhône er arealmæssigtbetydeligt større end den nordlige del af Rhône og vinproduktionen er også markant større. Vinene er let krydrede og fyldige med mange forskellige kvalitetsniveauer.

De bedste vine kommer fra den gruppe af producenter, der må kalde deres vine Côtes du Rhône Villages. Det er en masse dejlige vine som kommer fra enkeltejendomme, Chateau eller Domaine, og adskillige går langt ud over de minimumsgrænser, der rent kvalitetsmæssigt forlanges.

Man kan normalt altid trække en drue frem og sige, at det er den der karaktieriserer et distrikt, men det kan man ikke i det sydlige Rhône, da der benyttes et udvalg af op til 23 forskellige druesroter. Årsagen er bla. tradionsbestemt, og det giver det enkelte vinhus mulighed for at sætte deres eget præg på vinene.
 

Hvilke druesorter bruges i Côtes du Rhônes?

De væsentligste og bedste druesorter er Carignan, Cinsault, Syrah, Grenache, Mourvedre, Muscat Blanc á Petit, Grains og Muscat Rosé á petit Granis. Vinene blandes normalt af 3-4 forskellige druesorter, men der findes eksempler på vine, som er blandet af op til 13 druesorter. rene varietale vine er dog ved at vinde frem. En del meget kendte appellationer i Côtes du Rhône er Châteauneuf, Gigondas, Rasteau, Vacqueyras, Côtes du Ventoux, Coteaux du Tricastin, Tavel og Lirac.

Sammenlignet med generisk Côtes du Rhône har vinene fra Côtes du Rhône Villages generelt meget større dybde, karakter og kvalitet. Det område der dækkes af appellationen ligger udelukkende inden for det sydlige Rhône. Hvis vinen kun kommer fra en enkelt kommune har den ret til at tilføje kommunens navn til appelationen. Gigondas, Cairenne, Chuslan og Lapundun var de 4 landbyer der dannede den oprindelige Côtes du Rhône Villages appellation. Gigondas fik sin egen AOC i 1971, men andre landbyer er kommet til, og der er i dag 16 landbyer i denne AOC.