• GRATIS FRAGT
 • DAG-TIL-DAG LEVERING
 • SIKKER BETALING
 • PERSONLIG RÅDGIVNING
Chateauneuf du Pape er en historisk appellation i Rhône, Frankrig. Området består af mere en 3000 hektar, hvilket gør det til den største appellation i hele Rhône.  Vinene herfra er kendetegnet som dybrøde med stor fylde og godt aldringspotentiale.
MEST SOLGTE VINE
 • PopulærSPAR 27%
  LÆS MERE …
  Rhône
  Chateauneuf du Pape 2017
  Domaine Saint Siffren
  2017
  DKK269,00 DKK269,00 V. KØB AF 6 FLASKER
 • LÆS MERE …
  Rhône
  Chateauneuf du Pape 2016
  Domaine Saint Siffren
  2016
  DKK499,00
 • SPAR 26%
  LÆS MERE …
  Rhône
  Châteauneuf du Pape Blanc
  Domaine Saint Siffren
  2019
  DKK269,95 DKK229,00 V. KØB AF 6 FLASKER
Filter & sortering
FILTER NULSTIL

Viser alle 2 resultater

Viser alle 2 resultater

 • PopulærSPAR 27%
  LÆS MERE …
  Rhône
  Chateauneuf du Pape 2017
  Domaine Saint Siffren
  2017
  DKK269,00 DKK269,00 V. KØB AF 6 FLASKER
 • LÆS MERE …
  Rhône
  Chateauneuf du Pape 2016
  Domaine Saint Siffren
  2016
  DKK499,00
Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Historien om Chateauneuf du pape: Pavens vin

Chateauneuf du Pape har kun fornyeligt vundet sin store anerkendelse, som den nyder godt af i dag. Det er faktisk først i 1800-tallet, at appellationen får sit navn. Hele eventyret begynder i år 121 f. kr. hvor området dannet grundlag for en strid mellem Romerne og Allobrogerne, et keltisk folkeslag.  

Chateauneuf du Pape kan direkte oversættes med ”pavens nye slot”, hvilket tydeligt indkapsler områdets forbundenhed med pavehistorien. I 1308 flytter den daværende pave, Clement V, pavedømmets hovedsæde til Avignon. Eftersigende var den nye pave i Avignon vildt begejstret for Bourgogne vine. Disse velsete biskopper, blev nu også talsmænd for en spirende vinkultur, som var dybt inspireret af Bourgogne, i hvert fald stræbte man efter at efterligne naboens høje kvalitet.  

Clement V blev afløst af Pave Johannes XXII, udover at han også var besat af vin fra Bourgogne, så nød han også i stor stil, vinene fra området nord for Avignon. Det er her Châteauneuf du pape, begynder at tage form. Den øget opmærksomhed bliver anledning til en kvalitetsrevolution, som udvikler sig til Chateauneuf du Pape, som vi kender det i dag.

Jordbundsforholdende i Chateauneuf du Pape

Områdets lerholdige jord og mange skråninger, giver gode betingelser for flot og varm rødvin. Historisk set har Chateauneuf du pape, ikke haft det høje ry, som det nyder godt af i dag. Før i tiden faldt størstedelen af produktion til nabokommunen Bourgogne. For at afdække denne spændende rejse fra blot et andet vinområde, til den mest berømte vinrøverhistorie, som langt de fleste vinelskere er bekendt med, skal man helt tilbage til antikken.

De hvide vine fra Chateauneuf du Pape

Denne legendariske appellation, Chateauneuf du Pape, Producerer næsten udelukkende rødvine.  Dens meget lille hvidvin produktion af hvidvine, hører ind under samme appellation og er desværre gået lidt tabt, i skyggen af dens røde fætter. Derfor ser man kun meget få producenter med den på kortet. Man plejer at sige, at man kan kende en god Chateauneuf du pape-producent på deres hvidvin.

Hvilke druer bruges til Chateauneuf du Pape?

Indenfor appellation Chateauneuf du pape arbejder man med i alt 13 druersorter. De druesorter som optræder oftest er især: Grenache, Cinsault, Mouvédre, Syrah, Muscardin, Counoise, Clairette og Bourboulec. I arbejdet med disse druesorter, som er velkendte i det franske landskab, regner man Grenache for områdets hovedsort. Grenache er rygraden i god Chateauneuf du pape. Selvom denne drue er så central, er den ikke selv en indfødt sort, men stammer derimod fra Aragonien i Spanien. Herfra har den spredt sig ud til store dele af middelhavsområdet. Grenache har haft et lidt blakket ry, for at være en masseproduceret sort, og dermed ment at den typisk er af lav kvalitet. Det er dog ikke tilfældet i Chateauneuf du pape, hvor langt det meste Grenache kommer fra gamle vinstokke med et lavt udbytte.  Udover Grenache’ centrale rolle, så spiller den mindre kendte Mouvédre også en vigtig rolle. I langt de fleste tilfælde optræder Mouvédre i Chateauneuf du pape, hvor dens primære funktion er at give vinen et godt aldringspotentiale. Kendetegnende for Mouvédre er, at den har brug for meget varme for at blive moden. Til gengæld giver den tanninrige vine.