Kæmpe Bourgognemarked - Nye vine hver dag!
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Syrah vin verden over

Man finder Syrah vin stort set over hele verden, hvor den spillier en vigtig rolle i mange ”blends”. I vine hvor der indgår Syrah kan man forvente stor intensitet. Druen er særligt godt blandt Rhône-vine, her indgår den først og fremmest i Côtes de Rhône, men ikke mindst i de store Châteauneuf du Pape.  I Châteauneuf du Pape finder man altid Syrah, sammen med andre sydfranske klassiskere. I dag bruges der Grenache, Cinsault, Mouvédre og Bourblance. Det er her druen opnår den største kompleksitet, typisk vil man opleve, at hvis man kommer længere syd på i Australien bliver den noget mere kradsbørstig.

Hvilke smagsnoter finder man i Syrah vin?

Det typiske smagsnoterne for Syrah vin dyrket i Frankrig er: Peber, røg, krydderurter og sorte bær.

 Syrah eller dens sydlige fætter Shirax er en blå drue, som tit bruges til lave fyldige med høj syre og mørk frugt.  I Australien hvor druen er bredt anvendt, går det under navnet Shiraz, hvorimod man i Frankrig, hvor den også stammer fra, kalder den Syrah.   

Værd at vide om Syrah vin

Oprindeligt stammer Syrah fra det sydøstlige Frankrig, mere præcist Rhônedalen. Flere myter er forbundet med druen, mest i forhold til navnet, som placerer dens oprindelse mange forskellige steder, hvor man forsøger at gøre krav på dens ophav. Mest bemærkelsesværdige er sammenfaldet mellem byen i Iran, Shiraz. Derudover også Siracusa i Italien. Det er mest af alt gisninger og navnet syntes, at have meget tilfælles med flere sproglige stammer, hvor det kan betyde alt fra ”Langvarig” til ”bjergkæde”.

I 1998 har University of California vist, at druen stammer fra det sydøstlige Frankrig og er en krydsning mellem to andre lokale druer, Durez og Mondeuse.