Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00

Valpolicella

Amarone della Valpolicella 2009, Riserva

Stykpris kr.625,00

Udsolgt

Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

Accordini har lavet et utal af  legendariske Amaroner og her får du en af vores absolutte favoritter. Denne årgang af Amarone Riserva har fået hele 95 point af Luca Maroni, den ledende guru inden for Italiensk vin. Vinen har ligget i egetræsfade i hele 60 måneder og efterfølgende på ståltanke i 24 m ... LÆS MERE

Accordini har lavet et utal af  legendariske Amaroner og her får du en af vores absolutte favoritter. Denne årgang af Amarone Riserva har fået hele 95 point af Luca Maroni, den ledende guru inden for Italiensk vin. Vinen har ligget i egetræsfade i hele 60 måneder og efterfølgende på ståltanke i 24 måneder, hvilket er et krav for at opnå Riserva-status.

Amarone Riserva som denne kræver lidt modspil, derfor anbefaler vi, at man finder de store grillknive frem og går til slagteren efter en god bøf! Der er tale om en kraftfuld vin med en dyb mørk farve samt fyldig smag med aroma af sorte og røde frugter, sorte oliven og en rigtig stærk finish. Alt i alt en mulighed for en vinoplevelse af de helt store.

Riserva er en officiel betegnelse for DOC – og DOCG-vine, der har gennemgået en vis tids lagring. Denne periode varierer fra vin til vin, og der er ikke nødvendigvis krav om fadlagring. For at opnå riserva-status er der krav om højere alkoholprocent samt lavere høst udbytte.

Accordini Igino, Valpolicella, Italien

Eventyret med Accordini Igino begynder i 1821 hvor den daværende Accordini familie arvede en 3 hektar stor vinmark. Den såkaldte Cru, ”Le Besolle” og på netop denne begynder deres deres top Amaroner rejsen fra drue til flaske. Siden da, er der løbet meget vand under broen og Accordini råder nu over 35 hektar af den dyrebar Valpolicella jord.

Alt dette takket være det seneste slægtsled i deres historie, Guido Accordini, søn af Igino Accordnini, som også lægger navn til vineriet. Udover at kan bryste sig af at være en af verdens førende vinmager, har han også et skarpt øje for tidens krav.  Han er i den grad fortagenets hjerte og sjæl, hvorfor det også er ham, der byder dig velkommen, med åbne arme og med vin i begge hænder, når du besøger dem i deres nyistandsatte kældre.

 

LandItalien
OmrådeValpolicella
ProducentAccordini Igino
TypeAmarone
Årgang2012
Alkoholprocent15.5% vol.
DruerCorvinone, Corvina, Rondinella og Oseleta.
Serveringstemperatur18-20°C.
Flaskestørrelse750 ml
Profil
Druer
Corvinone, Corvina, Rondinella og Oseleta.
Profil
Fyldig, Medium tør, runde tanniner
Dominerende smag
Sort peber, Kanel, mandler
Madforslag
Rødt kød og oste