fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING
Amarone produceres i Valpolicella i det nordøstlige Italien, omkring byen Verona. Amarone vin siges at være danskernes favorit. den har vundet vores hjerte, med dens kraftfulde smag og lette sødme, og på det punkt er den uden tvivl en del verdenstoppen.
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!
FILTER NULSTIL

Viser 1–18 af 23 resultater

Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Altid gode Amarone tilbud

Amarone er den perfekte ledsager til rødt kød og modne oste. Det er en stor vin, som gerne skal have lidt modspil. Amarone vin fremstilles hovedsageligt af druerne, Corvina, Rondinella og Molinara. Historien om Amarone begynder med dessertvinen, Recioto. Om vinteren hvor man høster druerne til Recioto  er væskeindholdet meget lavt og sukker koncentrationen uhyre høj. Druerne til denne vin er efter traditionen altid blevet tørret på træriste efter høsten. Den høje koncentration tillader ikke at den gærede helt færdig, uden at alkoholprocenten blev alt for høj. Det søde resultat af denne metode er Recioto della Valpolicella.  

 

Værd at vide om Amarone vin

Da man i 1950’erne begyndte systematisk at udnytte områdets gærsvampes evne til at omdanne det høje sukker indhold til alkohol, blev Amarone vin født: En opulent, kraftig, alkoholrig vin. De tidlige Amaroner, som kom ud af denne nyskabelse, levede på ingen måde op til konkurenternes niveau. Det er man dog kommet efter og efterfølgende er produktionen blevet perfektioneret.  Kyndige vinmagere har forarbejdet vinen efter moderne ønologiske principper og endda lagret den på barrique. hvilket den har godt af. En stigende efterspørgsel efter Amarone-vine førte i 1990’erne til, at udbuddet mere en fordoblede, og trak priserne med. Mange vinkendere anser i dag Amaronen for at være en af Italiens topvine på samme trin som Barolo og Brunello de Montalcino.  Vores udvalg af Amarone kendetegnes ved producenternes relativt lille produktion og deres kompromisløse arbejde med deres vine.

Hvor kommer Amarone vin fra?

Amaronen kommer fra Valpolicella. Valpolicella  er et enestående område i det nordøstlige Italien omkring Gardasøen. Området ligger i distriktet Veneto, hvor du også finder de kendte Soave-vine. Både Valpolicella og Soave har haft vekslende kvalitet gennem årene, bl.a. på grund af en stor produktion til konsummarkedet, men tiderne er skiftet og i dag er Valpolicella vin blandt verdens bedste vine.

Hvilke druer bruger man til Amarone vin?

I Valpolicella er de meste kendte druesorter Corvina, Rondinella og Molinara. Alle tre druersorter findes i stort set alle vine fra området herunder Amarone vin, og er i den grad rygraden i vinen. Corvina, Rondinella og Molinara-druer giver Valpolicella-vinen den gennnemgående kirsebærfrugt og en forfriskende, bitter undertone. Når druerne er halvtørrede produceres den stærke og fyldige Amarone vin. Denne sagnomspundne produktions metode kalder man Apassimento metoden.

Amarone vin og den berømte Appasimentometode?

Amarone vin og Recioto laves med Appasimentometoden. Metoden er en ældgammel metode hvor druerne tørres i flere måneder for at en del af druernes væske kan fordampe. Derved øger man sukkerkoncentrationen i hver enkel drue. Efter tøringen presses de og gæres meget langsomt. Denne særlige fremstillingsmetode, er en klassisk Italiensk teknik, som ikke er begrænset til Valpolicella, men bruges over hele landet. Resultatet af dette ekstra skridt i produktionen er vine, som er lette i farven, men rige på fylde, duft og smag.