fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING
NÆSTE AFSENDELSE
11 : 22 : 08
Amarone produceres i Valpolicella i det nordøstlige Italien, omkring byen Verona. Amarone vin siges at være danskernes favorit. den har vundet vores hjerte, med dens kraftfulde smag og lette sødme, og på det punkt er den uden tvivl en del verdenstoppen. Vinen kendetegnes ved dens mørke farve, smag af kirsebær, figner, laurbær og brun farin.
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!
FILTER NULSTIL

Viser alle 12 resultater

Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Amarone della Valpolicella

Amarone vin fremstilles hovedsageligt af druerne, Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne er efter traditionen altid blevet tørret på træriste efter høsten. I december eller januar pressede man så en vin, hvis høje sukkerkoncentration ikke tillod, at den gærede fuldstændigt færdig. Det søde resultat af denne metode var Recioto della Valpolicella. Naturlige gærsvampe i dyrkningsområdet var absolut i stand til at forvandle det høje sukkerindhold i de tørrede druer til alkohol.

Amaronens fødsel

Da man i 1950’erne begyndte at udnytte denne evne systematisk blev Amarone vin født: En opulent, kraftig, alkoholrig vin. Efterfølgende er produktionen blevet perfektioneret man har forarbejdet vinen efter moderne ønologiske principper og endda lagret den på barrique. hvilket den har godt af. En stigende efterspørgsel efter Amarone-vine førte i 1990’erne til, at udbuddet mere en fordoblede, og trak priserne med. Mange vinkender anser i dag Amaronen for at være en af Italiens topvine på samme trin som Barolo og Brunello de Montalcino.  Vores udvalg af Amarone kendetegnes ved producenternes relativt lille produktion og deres kompromisløse arbejde med deres vine.

Hvor kommer Amaronen fra?

Amaronen kommer fra Valpolicella. Valpolicella  er et enestående område i det nordøstlige Italien. Området ligger i distriktet veneto, hvor du også finder de kendte Soave-vine. Både Valpolicella og Soave har haft vekslende kvalitet gennem årene, bl.a. på grund af en stor produktion til konsummarkedet, men tiderne har skiftet og idag er Valpolicella vin blandt verdens bedste vine.

Corvina, Rondinella og Molinara-druer giver Valpolicella-vinen den gennnemgående kirsebærfrugt og en forfriskende, bitter undertone. Når druerne er halvtørrede produceres den stærke og fyldige Amarone vin. Denne sagnomspundne produktions metode kalder man Apassimento metoden.

Hvad er Appasimentometoden?

Amarone vin og Recioto laves med Appasimentometoden. Druerne tørres flere måneder for at øge sukkerkoncentrationen herefter presses de og gærer meget langsomt. Det resulterer i vine, som er lette i farven, men rige på fylde og duft/smag