Viser 1–18 af 51 resultater
- 2015 Amarone Corno Marani, Accordini Igino Riservakr.600,00 stykkepris kr.499,00 v. køb af 6 stk.
- 2012 Amarone Corno Marani, Accordini Igino Riservakr.600,00 stykkepris kr.499,00 v. køb af 6 stk.
- 2016 Amarone Corno Marani, Accordini Igino Golden Labelkr.450,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
- Valpolicella2014 Amarone Classico DOCG “Terra di sa Zeno”Corteforte 2014kr.350,00 stykkepris kr.299,00 v. køb af 6 stk.
- ValpolicellaViviani Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2017Viviani 2015kr.250,00 stykkepris kr.199,00 v. køb af 6 stk.
- ValpolicellaViviani Amarone, L’Amarone della Casa dei BepiViviani 2015kr.699,00 stykkepris kr.599,00 v. køb af 6 stk.
- ValpolicellaAmarone della Valpolicella DOGG “La Corte del Pozzo”Fasoli Gino 2014kr.600,00 stykkepris kr.499,00 v. køb af 6 stk.
- ValpolicellaIGINO Cabernet Sauvignon Veronese IGTFasoli Gino 2015kr.450,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
- ValpolicellaTheoBroma Rosso Veronese IGT 2013Antolini 2013kr.299,00 stykkepris kr.249,00 v. køb af 6 stk.
Alt du bør vide om Valpolicella vin
Valpolicella er et enestående område i det nordøstlige Italien. Området ligger i distriktet veneto, hvor du også finder de kendte Soave-vine. Både Valpolicella vin og Soave har haft vekslende kvalitet gennem årene, bl.a. på grund af en stor produktion til konsummarkedet, men tiderne har skiftet og idag er Valpolicella vin blandt verdens bedste vine.
Vinområdet Valpolicella i Venoto hører med Sicilien og Puglia til nogle af de mest produktive vinområder i Italien. Ca. 8. millioner hektoliter bliver det til, i dette lille hjørne af Italien. Dermed leverer regionen næsten en femtedel af den samlede mængde vin i Italien. Beliggende i den vestlige del af Verona, hvor vi finder nogle af Italiens mest populære vine. Udover Valpolicella, er det også værd at nævne Soave og Bardoline, Valpolicellas naboområder. Mest kendt fra Valpolicella er Amaronen, med god grund, og andre vine fra Veneto lever til dels i skyggen af denne.
De store drenge indenfor Valpolicella vin
En del af Valpolicellas druer er altid blevet tørret på træriste efter høsten, også kendt som Appasimentometoden. Den første vin, som kom ud af denne unikke proces, hedder Recioto Della Valpolicella. En sød dessertvin, som i bund og grund er en Amarone, der ikke har gæret fuldt ud og derfor har et højere sukkerindhold. Ud af denne metode opstod Amaronen, da man systematisk begyndte at udnytte, nogle af de naturlige gærsvampe, som er i stand til at omdanne det resterende sukker til alkohol. Med dette ønologiske fremskridt blev Amaronen født. En opulent, kraftig og alkoholrig vin. Siden da er der sket meget, og Amarone-produktionen er siden blevet forfinet meget. Ved hjælp af moderne ønologiske principper og lagring på Barrique. I sær Barrique har været vigitg for at give den en helt ny og langt mere kompleks side, som modspil til det søde.
Hvilke druer bruges i Valpolicella vin
Corvina, Rondinella og Molinara-druer giver Valpolicella vinen en gennnemgående kirsebærfrugt og en forfriskende, bitter undertone. Når druerne er halvtørrede produceres den stærke og fyldige Amarone vin. Denne sagnomspundne produktions metode kalder man Apassimento metoden.
Valpolicella vin er danskernes favorit
Amarone vin siges at være danskernes favorit. den har vundet sit indpas i en tid, hvor der var smag for kraftfulde vine. På det punkt er den uden tvivl en del verdenstoppen. Vinen kendetegnes ved dens mørke farve, smag af kirsebær, figner, laurbær og brun farin. Amarone fremstilles hovedsageligt af druerne, Corvina, Rondinella og Molinara.
Ripasso Valpolicella vin
Den tredje variant af Valpolicellavine opstod i 70’erne, da vinavlerne begyndte at anvende Ripasso-teknikken og hældte den færdiggærede vin på de pressede skaller fra den gærede Recioto eller Amarone, for at lade den gære yderligere sammen med det resterende sukker og gær. Valpolicella Ripasso har derfor har derfor også en lidt mildere smag, selvom den stadig er kraftig og har masser af smag. Af samme grund er Ripasso også nemmere at kombinere med mad. Ripasso er en vin med elegance og tørhed, som du kan servere til stort set alt! Det kan både være cremede pastaretter, pizza, fjerkræ og fed julemad eller rødt oksekød. Typisk går Ripasso under DOC-betegnelsen Superiore.