Corteforte ejes af Carlo Cerrutti. Carlo har renoveret deres 14.-århundredes ejendom til at omfatte hotelindkvartering og en restaurant; Enoteca della Valpolicella. Et velrenommeret sted som er velbesøgt af danske turister.
Corteforte producerer kun 20.000 flasker om året, hvoraf Ripasso udgør stør ... LÆS MERE
Corteforte ejes af Carlo Cerrutti. Carlo har renoveret deres 14.-århundredes ejendom til at omfatte hotelindkvartering og en restaurant; Enoteca della Valpolicella. Et velrenommeret sted som er velbesøgt af danske turister.
Corteforte producerer kun 20.000 flasker om året, hvoraf Ripasso udgør størstedelen med ca. 9.000 flasker.
Blandt top 1% af alle vine i verden ifølge Vivino!
Amarone “Terra di San Zeno” er en blanding af Valpolicella’s traditionelle druer, som er udvalgt fra de mest modne drueklaser.
Druerne til denne Amarone Classico tørres for at koncentrere dem. Efter ca. 100 dage presses de og gæres derefter. Resultatet er en unik rødvin med duft af roser, tørret frugt og dyrt læder; Ganen er tæt, koncentreret og næsten uendelig i munden. Efter vinens modning i ståltanke, overgår lagring til egetræsfade og afslutningsvis i flasken.
Amarone må siges at være danskernes favoritvin. Den har vundet sit indpas i en tid, hvor der er smag for kraftfulde vine og på det punkt tilhører den verdenstoppen. Vinen kendetegnes ved dens mørke farve, smag af kirsebær, figner, laurbær og brun farin. Amarone fremstilles hovedsageligt af druerne, Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne er efter traditionen altid blevet tørret på træriste efter høsten. Amarone er traditionelt en høj alkohol, maskulin vin, men Corteforte producerer vidunderlige vine med finesse og karakter.