Italien

De store Italienere 1.0

Stykpris kr.1.825,00
Specifications

Smagekassen indeholder:

2 fl. Brunello di Montalcino 2015, Il Poderuccio

(Normalpris 450 kr.)

Ifølge vinanmelder James Suckling, er 2015 muligvis den bedste årgang nogensinde!

Ill Poderuccio er et ultra-lille vineri i hjertet af Montalcino, og er en sand perle. Vinmanden Giorgio Giardi er en nobel italiensk herre, som ved mange års erfaring har lært at mestre Brunellovinens kunst. Hans lidenskab mærker man i hver enkel flaske; kraftig, fyldig, velsmagende og tanninrig – og vinen bliver kun bedre med tiden. Vinen lagres i mindst 4 år, heraf 2 på træfade. Den har en flot fløjls rød farve. Bouqueten er fyldt med duft af moden frugt og et strejf af vanilje og ristet mokka. Smagen er fyldig og fed, og bliver ved længe. En superblød og afrundet Brunello.

2 fl. Amarone Della Valpolicella 2017, Accordini Igino

(Normalpris 360 kr.)

Helstøbt Amarone med stor personlighed!

Denne Amarone fra Accordini, tilhører den absolutte elite i både smag og kvalitet. Vinen har en stor karakter og personlighed med intense granatfarver, sorte kirsebær- og hindbæraromaer, krydrede noter og lakrids. Munden er fuld og vedholdende, blød og glat med en god struktur. En dyrebar og elegant Amarone, velegnet til enhver situation, glas efter glas. Druerne til denne Amarone  kommer fra Colline di Moron, et bakket område mellem San Pietro i Cariano og Negrar. Vinen er lavet på Corvina og Corvinoni, Rondinella samt Rossignola og trækker hele 15 % alkohol.

Eventyret med Accordini Igino begynder i 1821, hvor den daværende Accordini familie arvede en 3 hektar stor vinmark – den såkaldte ”Le Besolle”. Marken, hvor deres top Amaroner også i dag begynder deres rejse fra drue til flaske. Siden da er der løbet meget vand under broen, og Accordini råder nu over 35 hektar dyrebar jord.

2 fl. Barolo 2010 DOCG, Ca’Barun

(Normalpris 400 kr.)

Ca’Baruns Barolo er en klassisk, kraftfuld og krydret Barolo med flot længde. Den har intense noter af kirsebær, blomme og lakrids og florale noter af både rose og viol. I eftersmagen kan du nyde de fornemme noter af læder og ristet eg, der sammen med et strejf af pomerans, giver en forrygende helhed. Castiglione Faletto er en af de 9 byer uden for Alba, som udgør Barolo området. Farven er dyb intens rubinrød med et lys orangefarvet skær. Duften er bred og intens af røde frugter, kombineret med vanilje, kakao, krydderier og et strejf af lakrids. Smagen er tør, fyldig, barsk og robust, velafbalanceret med fine tanniner i harmoni med vinens struktur. Efter afstilkning foregår gæringen og macerationen med flere daglige overpumpninger, og efter omstikning, lagres vinen på store franske egetræsfade i 2-3 år. Den aldres derefter i flaske i ca. 12 måneder, inden vinen frigives for salg. Vi anbefaler at servere Ca’Baruns Barolo i store vinglas og ved 18 ° C.

Vinmark: Castiglione di Falletto 350 m over havets overflade.