- Sådan åbner du en champagneflaske som en ægte pro!
Champagne er indbegrebet af fejringer og festligheder, og når du står over for at åbne en champagneflaske, ønsker du selvfølgelig at gøre det på den helt rigtige måde for at undgå spild og uheld. I dette indlæg vil vi guide..
- Sulfitter
Svovl er livsvigtigt for mennesker. Sulfitter får hæmoglobin til at binde ilt og kan binde tungmetaller og andre giftstoffer, og det er vigtigt for leverens evne til at nedbryde giftstoffer. Det antages, at en gennemsnitlig voksen person indeholder 175 g..
- Holdbarhed på vin
Hvor lang tid kan vin holde sig efter det er åbnet? Hvor længe kan vin holde sig, efter at den er blevet åbnet? Dette synes at være et nemt spørgsmål, men der er mange faktorer, der spiller ind. Svaret er..
- Hvad er forskellen på Primitivo og Zinfandel?
Zinfandel er en hybriddrue, der er beslægtet med Sangiovese og Primitivo. Den deler disse druers karakteristika med et højt indhold af phenolsyre og aromaer af bær, krydderier og læder. Som sådan passer den godt sammen med mad som pizza og..
- La Morra Piemonte
La Morra er en kommune i provinsen Cuneo i den italienske region Piemonte, beliggende ca. 50 km sydøst for Torino og ca. 40 km nordøst for Cuneo. Pr. 31. december 2004 havde den 2.688 indbyggere og et areal på 24,3..
- Temperering af vin – hvilken temperatur bør vinen serveres ved?
En guide til hvorfor og hvordan du tempererer din vin Vinens temperatur har en afgørende betydning for smagen og duften på vinen. Valget af den rigtige serveringstemperatur kan påvirke aromaen en hel del. Læs med her for at blive sikker..
- Bundfald i vin: Hvad er det, hvorfor opstår det, og hvordan fjerner man det?
Vine som danner bundfald er typisk dem fra de klassiske vinområder, herunder Bordeaux, kraftigere Rhône-blends eller nord Rhône, Barolo, Barbaresco, Bolgheri og supertoscanere, Brunello og rødvine fra Napa Valley. Det er ikke farligt eller udrikkeligt, men den bitre smag og..
- Dekantering af vin: alt du skal vide for at dekantere din vin
Vin skal opfostres med omhu for at udfolde dens potentiale. Et trick på vejen til den helt gode vinoplevelse er dekantering af vin. Dekanteringen er fordelagtig for både gamle og yngre vine, ligesåvel som for både røde og hvide vine…