• GRATIS FRAGT
 • DAG-TIL-DAG LEVERING
 • SIKKER BETALING
 • PERSONLIG RÅDGIVNING
Chardonnay er verdens mest plantede grønne druesort. Ofte kalder man Chardonnay for den bedste hvide druesort. Det hænger blandt andet sammen med at, den er utroligt nem at dyrke. De fleste vinlande i verden har vine med Chardonnay.
MEST SOLGTE VINE
 • LÆS MERE …
  Limoux
  Very, Limoux, Chardonnay
  Anne de Joyeuse
  2018
  DKK110,00
 • LÆS MERE …
  Piemonte
  Piemonte Chardonnay DOC
  La Tribuleira
  2020
  DKK129,00
 • LÆS MERE …
  Alsace
  Crémant d´Alsace, Chardonnay
  Aimé Stentz
  DKK149,00
 • KundefavoritSPAR 12%
  LÆS MERE …
  Limoux
  Anne de Joyeuse, Chardonnay Original
  Anne de Joyeuse
  2018
  DKK75,00
Filter & sortering
FILTER NULSTIL

Viser alle 7 resultater

Viser alle 7 resultater

 • LÆS MERE …
  Napa Valley
  Château Montelena Chardonnay 2018
  Château Montelena
  2018
  DKK450,00
 • LÆS MERE …
  Limoux
  Very, Limoux, Chardonnay
  Anne de Joyeuse
  2018
  DKK110,00
 • LÆS MERE …
  Piemonte
  Piemonte Chardonnay DOC
  La Tribuleira
  2020
  DKK129,00
 • LÆS MERE …
  Toscana
  Marugale IGT
  La Spinosa
  2016
  DKK90,00 DKK75,00 V. KØB AF 6 FLASKER
 • LÆS MERE …
  AOP Limoux, La Butinière Blanc
  DKK199,00
 • KundefavoritSPAR 12%
  LÆS MERE …
  Limoux
  Anne de Joyeuse, Chardonnay Original
  Anne de Joyeuse
  2018
  DKK75,00
 • LÆS MERE …
  Alsace
  Crémant d´Alsace, Chardonnay
  Aimé Stentz
  DKK149,00
Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Vin lavet på Chardonnay

Chardonnay er den tredje mest dyrkede druesort i verden og bruges i stort set alle vindyrkende lande. Druens popularitet skyldes formentlig dens Franske ophav. I Frankrig står Chardonnay bag nogle af landets mest ikoniske vine. Her bliver den anvendt til de verdensberømte vine fra Bourgogne og Chablis, to vinområder som er forbillede for resten af verden. I Bourgogne, som med mange andre franske vinområder, navngiver man ikke vinene efter druen. Det ville også i Bourgognes tilfæde, blive en kedelig affære, da langt de fleste hvide vine er lavet på Chardonnay, bare for at nævne nogle stykker ; Meursault, Charlemagne, Chablis og Chassagne-Montrachet

Udover at Chardonnay selvfølgelig gør sig godt i sit franske moderland, så har især de amerikanske Chardonnay vine fra Californien stor anerkendelse, herhjemme og i resten af verden. Her vil man typisk finde mange frugtige noter samt undertoner af eg.

Tør Chardonnay vin

Chardonnay laves i mange afskygninger men typisk skelner man mellem den tørre og den fede. Man kan sætte det lidt på en spids og sige, at den ene kommer tørre, kommer fra Bourgogne hvor den anden kommer fra Californien.

Tør Chardonnay vin fra Bourgogne, er kendetegnet ved høj mineralitet og klare citrus og æble noter. Det er en meget stilfuld vin, som er blevet anledning til meget snobberi.

Fed Chardonnay vin

Når man taler om en fed Chardonnay, handler det typisk om hvorvidt den har været på fad. Det er blot en tommefingerregel for Chardonnay, men det er en god huskeregel hvis man ikke er til tørre hvidvine. Det bedste fadlageret Chardonnay kommer typisk fra varmere vinområder såsom Californien.

Mousserende vin lavet på Chardonnay

Udover at Chardonnay har vundet vinelskernes hjerte med dens mange hvidvinsfacetter, så er den også grundstenen i mange mousserende vine. I Champagne bruger man Chardonnay til langt de fleste vine, mest berømt er formentlig Blanc de Blancs (hvid af hvide), som laves udelukkende på Chardonnay.

Bevæger man sig ud af Champagne, støder man også på den i Alsace og deres Crémant.

Når du skal have Chardonnay til maden

Chardonnay er næsten altid den vinder når du skal vælge hvidvin til maden, da den fås i så mange varianter, som den gør. Det eneste man skal have til at stemme overens, er om der er brug for en fed eller tør hvid. Generelt er Chardonnay velegnet til alt lige fra Aperitif til fisk samt lyst fjerkræ.

Til Aperitiffen er det jo oplagt at vælge en Mousserende Chardonnay. Mousserende vin egner sig godt, som aperitif fordi den ”nulstiller” ganen og forbereder en til nye smags indtryk, her gør man klogt i at vælge en Crémant Brut.

Chardonnay druens oprindelse

Som sagt, så er Chardonnay den mest plantede grønne drue i verden. I dag kan man dog takket være DNA-forskning, bekræfte formodningen om, at den har sit ophav i Frankrig og er en krydsning af Gouais Blanc og Pinot noir.