Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 6 resultater

Viser alle 6 resultater

Limoux vin

Igennem har limoux været bedst kendt for sine mousserende vine, som man finder under navnene Blanquette de Limoux og Crémant de Limoux. De mousserende vine fra Limoux, laves typisk efter Champagne-metoden og er klasse helt for sig.

Vinmarkerne i Limoux er højere og køligere end noget andet område i Languedoc-Roussillon og også længere væk fra det temperaturmoderende Middelhav. Dette får området og det omkringliggende område til at producere en vinstil, der er vidt forskellig fra andre betegnelser. Herunder også naboer som Corbières. De hvide vine fra Limoux har en meget aromatisk og frisk stil, som gør dem velegnet til meget mad. De rød vine fra Limoux er kendetegnet som smagsfulde. Syrah giver dem enormt meget struktur og god fylde. Generelt anbefaler vi dem til rødt kød.

Limoux Rødvin

Rødvin fra Limoux fremstilles overvejende af Merlot, suppleret med en lang række andre franske røde sorter. Der skal være tre sorter i blandingen; de to mest fremtrædende druer må ikke udgøre mere end 90 procent af blandingen. Den kraftfulde syrah er en klassisk drue for området, og ses ofte. Drue kombinationer kan varriere men typisk optræder disse druer fra Bordeaux; Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Malbec, Samt Rhône-sorterne Grenache og Syrah.

Områdets rødvine er typisk lettere i både farve og gane, end mange andre fra Languedoc-Roussillon. Dette skyldes hovedsageligt den øgede højde og de køligere terroirer hvor druerne dyrkes. Generelt er vin produceret i højden, mere raffineret end vin fra lavlandet. Det er blandt andet derfor, Limoux skiller sig så meget ud fra de omkringliggende områder.

Limoux Hvidvin

Indtil 1993 blev de Hvidvin fra Limoux kun fremstillet af Mauzac. Nu er Chardonnay og Chenin Blanc også tilladt. Mauzac skal dog stå for mindst 15 procent af en Blanc-blandingen. Vinene varierer meget i stil afhængig af den mest fremtrædende druesort og det nøjagtige område og makroklima de stammer fra. Tærsklen på 15 procent Mauzsc betyder, at sorten Chenin Blanc og Chardonnay stadig er tilladt i betegnelsen. Chardonnay-vinstokke fra området er nogle af de ældste i det sydlige Frankrig, hvilket gør vinene særligt efterspurgte.

Kendte Producenter fra Limoux

I Limoux er niveauet generelt højt blandt producenter. En af vores absolutte favoritter fra Limoux er Anne de Jouyese. Denne vingård blev etableret i 1929 og centrum for kvalitetsvine fra Limoux. Produktionen hos Anne de Jouyese foregår med fokus på bæredygtighed. Projektet ”Protect the Planet”, En certification man ser mere og mere hyppigt i Frankrig, beskæftiger sig med at sikre en bærdygtig fremtid inden for vindyrkning. I særdeleshed ligger fokus på at fremme biernes trivsel. Anne des Jouyese laver både Limoux Rouge og Limoux Blanc, samt nogle vine som falder uden for appellationen. Hvor om alt er, hvis man har lyst til at prøve krafter med Limoux vin, så kommer man ikke uden Anne de Jouyese.