Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Det franske champagne distrikt

Distriktet ligger mindre end 200 kilometer nordøst for Paris i det flade hjørne af Frankrig, hvor det ellers er for koldt og fugtigt til vindyrkning. Højene syd for Reims giver dog tilpas læ og muliggør vinavl, på trods af, at der er ca. 160 regnvejsdage om året. Den kalkholdige jordbund giver en god og naturlig dræning og kalken er også med til at holde på varmen, og dette sammen med en rimelig varm eftersommer forklarer, hvorfor druerne kan opnå en tilfredsstillende modning i et område, der ellers er vingoldt.

Champagne drue typer

Næsten 80% af druerne i Champagne-distriktet er blå. Den, der er mest af, er Pinot Meunier, der giver en god fylde og krop, men mangler den stringente renhed, der er en nødvendighed for at få den rigtige champagne-karakter frem. Det har til gengæld den anden blå drue Pinot Noir. Det er den, der giver rygraden, fylden og dybden i vinen. Ca. 20% er tilplantet med Chardonnay, der hovedsageligt står i Côte des Blancs. Det er her champagnen henter sin blomst, syre, friskhed og elegance.

Champagne producenterne

Der er ca. 16.000 vinbønder i Champagne, og langt de fleste er meget små. Produktionen domineres af meget store producenter og kooperativer som køber deres druer hos andre. Men de dygtigste producenter er oftest at finde hos mindre familieejede huse.