Modtag vinen
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Showing all 7 results

Showing all 7 results

Når du skal finde en god rosévin

Rosévins smag svinger fra tør til sød. For eksempel er en rosé Grenache næsten altid tør og krydret mens den hvide Zinfandel næsten altid er sød og frugtig.

Rosévin laves ved at lade blå druers skal mascerer med mosten en henover en periode. Rosévin fremstilles i alle betydende vinlande. her på siden består udvalget hovedsageligt af rosévine, fra Frankrig og Italien. Rosévin fremstilles på stortest alle druesorter såvel blå som grønne.

Sådan fremstilles rosévin

Rosévin har sin lyse farve, fordi druesaften kun er i kontakt med skallerne i særligt kort tid under gæringen. Rosévine til mad er et omdiskuteret emne, men det behøver ikke afskrække en fra at gøre det. Den kan kombineres med mad lidt som rødvinene i gruppen, men man bør være opmærksom på vinens syreindhold. Rosé fremstilles tit af sorter, som har et relativt høj syreindhold, og selv med en tør vinifikation har, de som f.eks. Grenache ofte en let sødme. Derfor kan de ikke altid bruges på sammen måde som rødvinene. Men vintypens friske og frugtige eksemplarer er ofte et dejligt alternativ til hvid eller rød.

Mere end bare rosévin

Der er ikke meget, der slår et godt glas rosévin når sommer er på sit højeste, sågar i det tidlige forår, kan man begynde at åbne for de lyserøde dråber. Forestil dig at du sidder på din terrasse, der er fyret op under grillen, det er første gang at vejret tillader det. Her er der kun en ting, kun en ting kan løfte stemningen til det næste niveau.

Danskerne elsker rosévin

Vi er vilde med rosévin. Når vi danskere sætter os ned, for at komme hinanden ved, så handler det som regel om mad. Vi ser gerne at vores verdensberømte hygge, bliver serveret med kød, helst noget rødt. Udover mad og hygge, så er vi danskere også ekstraordinært dygtige til at nyde hinandens selskab, sammen med et godt glas vin. Meget af de vine vi drikker til daglig, er dog for det meste ment som supplement til mad, men nogle gange er det rart, at kunne, helt uforpligtende åbne en flaske vin, ja næsten på hvilket som helst tidspunkt af døgnet. Det er her rosévin skiller sig ud fra mængden.  

De forskellig typer rosévin

Der findes flere forskellig typer rosévin, dog er forskellene ikke så markante som man er vant til med rødvin og hvidvin. Overordnet har alle typer rosévin et højt syreindhold, som godt kan gøre dem lidt vanskelige, at parre med mad. Derimod kan en rosévin med en mere moderat syre sagtens være et fint alternativ til en let rødvin.

Drik din rosévin på det rigtige tidspunkt

For de fleste typer vin gælder det, at de har godt at have et par år på bagen. Denne gyldne tommelfingerregel gælder dog ikke for rosévin. Langt det meste rosévin skal, for at få dem på deres højeste, drikkes mens de er unge, helst indenfor et par år fra de er blevet produceret.

Rosévin til mad

Rosévin kan sagtens nydes sammen med mad. Den egner sig rigtig god med lyst kød, dens evner rækker langt udover, at være tørstslukker en varm sommerdag.

Når man vælger sin rosévin, bør man dog sikre sig, at den ikke er for sød. En sød rosévin er bedst, hvis man nyder den uden noget.