Viser 1–18 af 53 resultater
- PopulærAlsaceAiméstentz Pinot Gris 2019Aimé Stentzkr.169,00 stykkepris kr.115,00 v. køb af 6 stk.
- BordeauxCuvée “7 sans” uden sulfitter 2020Château de Lisenneskr.119,00 stykkepris kr.105,00 v. køb af 6 stk.
- 26%LimouxAnne de Joyeuse Recontre Limoux Rouge 2010Anne de JoyeuseOriginal price was: kr.399,00.kr.295,00Current price is: kr.295,00.
- 25%BordeauxBordeaux BestsellerkassenOriginal price was: kr.1.340,00.kr.999,00Current price is: kr.999,00.
- BordeauxChâteau De Lisennes Cabernet Franc 2021Château de Lisenneskr.110,00 stykkepris kr.89,00 v. køb af 6 stk.
- BordeauxChâteau Le Roc Blaye Côtes De Bordeaux 2017Château le Rockr.129,00 stykkepris kr.114,00 v. køb af 6 stk.
- God til lam29%Saint EstépheChâteau La Rose Brana Saint-Estèphe 2021Château La Rose BranaOriginal price was: kr.350,00.kr.249,00Current price is: kr.249,00.
Værd at vide om fransk vin
Frankrig er uden sammenligning verdens største vinland, med over 800.000 hektar vin, fordelt på 13 overordnede områder. Fransk vin historie strækker sig mere end 2000 år og gør Frankrig til pionerer indenfor for faget. De ældgamle traditioner indenfor Fransk vin og verdensberømte vine, giver dem deres store anerkendelse i vinverdenen i dag.
I Frankrig blev grundlaget for deres magtfulde stilling som vinproducent allerede lagt i middelalderen. I en tid hvor vinen i de fleste andre europæiske lande stadig var ren småhandel med billige masseprodukter, blev vin fra Frankrig hurtigt landets vigtigste eksportvare.
Geografi, klima og jordbund er grundstenen i fransk vin
Med sine store geologiske og klimatiske forskelle er Frankrig et af verdens mest varierede vinlande. Hver af de fjorten regioner repræsenterer en vinkultur, som er udviklet gennem århundreder. I hver region har plantesorterne og dyrkningsmetoderne udviklet sig under de forskellige naturlige betingelser. I Alsace hvor Rhinen skaber et meget gunstigt klima, og de solvendte skråninger overmodner druerne, og fugtigheden stiger op fra flodløbende i dalsænkningerne, som alt sammen begunstiger den ædle råddenskab som giver regionens største vine. Alsace er som skabt til vindyrkning da den mellemste del af en bjergkæde for 50 millioner år siden sank sammen. her blev Vogesernes profil stående i vest, mens Schwartzwald blev dannet i øst.
Fransk vin I dag
I nyere tid har Fransk vin gjort store fremskridt på alle niveauer, fra de mest ydmyge og beskedne til mest aristokratiske. God og fantastisk vin fra Frankrig bliver produceret i alle vinavlende regioner, og i de klassiske distrikter findes der stort set ikke nogen dårlige årgange længere. Fransk vin handler i sin essens om kvalitet fremfor kvantitet – utvivlsomt ansporet af konkurrence fra den stigende kvalitet i vinproduktionen verden over, især de nye vinlande. Fransk vin og dens mangfoldighed er bemærkelsesværdig og deres gennemførthed forbløffende. Hele det franske vineventyr var ikke muligt uden den magiske forbindelse mellem Klima og geografi.
De bedste vinregioner i Frankrig
Det er vanskeligt at lave et udpluk af det bedste vin fra Frankrig, men mange vinkyndige ville nok begynde ved Bordeaux. Bordeaux er et meget centralt område inden for fransk vin. Den har sat standarden for vin verden over. Mange har de kældermæssige færdigheder, som der anvendes fra New Zealand til Mosel, er udarbejdet og forfinet her.
Hvidvin fra Frankrig
Det er ingenlunde nemmere at udvælge det bedste hvide vin fra Frankrig, men et område som har en særlig plads i danskernes hjerte, er Alsace. Alsace er et forbillede inden for Fransk vin. Vindyrkning her i området, er dybt inspireret af Bourgognes enkeldrue vine. Alsace er blandt det vin fra Frankrig, som flest danskere kender til og drikker hyppigts. I sær den frugtige og mineralske Riesling fra Alsace.
Mousserende vin fra Frankrig
De franske bobler er også kendt verden over, men bedst kendt er Champagnen. En topkvalitets Mousserende vin fra Frankrig. Champagne og er en rigtig luksusdrik, som skal nydes med Caviar eller østers. Udover Champagne er Frankrig også kendt for Crémant, som ligesom Champagne er mousserende vin fra Frankrig. I særdeleshed Alsace og Bourgogne er kendt for deres Crémant, som ofte laves ud fra forbilledet i Champagne.