fbpx
  • BILLIG FRAGT
  • HURTIG LEVERING
  • SIKKER BETALING
NÆSTE AFSENDELSE
SØG
DKK 0.00

Fransk vin

Fri fragt

Fri levering fra første flaske

Vin fra egen Import

Vi importerer direkte fra vingården til dig

Tilfredshedsgaranti

Vi står inde for alle vores vine og giver dig 100 % tilfredshedsgaranti

Filtrer efter pris

Viser 1–16 af 50 resultater

Verdens største vinland

Frankrig er ubestridt verdens største vinland, med over 800.000 hektar vin, fordelt i 13 overordnede områder. Fransk vinhistorie strækker sig over 2000 år og gør Frankrig til pionerer indenfor for faget. Frankrigs ældgamle traditioner og verdensberømte vine, giver dem deres store anerkendelse i vinverdenen i dag.

I Frankrig blev grundlaget for deres magtfulde stilling som vinproducent allerede lagt i middelalderen. I en tid hvor vinen i de fleste andre europæiske lande stadig var ren småhandel med billige masseprodukter. Vin blev hurtigt landets vigtigste eksportvare.

Geografi, klima og jordbund

Med sine store geologiske og klimatiske forskelle er Frankrig et af verdens mest varierede vinlande. Hver af de fjorten regioner repræsenterer en vinkultur, som er udviklet gennem århundreder. I hver region har plantesorterne og dyrkningsmetoderne udviklet sig under de forskellige naturlige betingelser. I Alsace hvor Rhinen skaber et meget gunstigt klima, og de solvendte skråninger overmodner druerne, og fugtigheden stiger op fra flodløbende i dalsænkningerne, som alt sammen begunstiger den ædle råddenskab som giver regionens største vine.  Alsace er som skab til vindyrkning da den mellemste del af en bjergkæde for 50 millioner år siden sank sammen.  her blev Vogesernes profil stående i vest, mens Schwartzwald blev dannet i øst.

Fransk vin I dag

I nyere tid har franskrig gjort store fremskridt på alle niveauer, fra de mest ydmyge og beskedne til mest aristokratiske. Gode og fantastiske vine bliver produceret i alle vinavlende regioner, og i de klassiske distrikter findes der stort set ikke nogen dårlige årgange længere. Fransk vin handler i sin essens om kvalitet fremfor kvantitet – utvivlsomt ansporet af konkurrence fra den stigende kvalitet i vinproduktionen verden over, især de nye vinlande. De franske vines mangfoldighed er bemærkelsesværdig og deres gennemførthed forbløffende. Hele det franske vineventyr var ikke muligt uden den magiske forbindelse mellem Klima og geografi.

 

TUSIND TAK FOR DIN INTERESSE
Vi har sendt dig en e-mail med en 10% rabatkode, som du kan indløse i forbindelse med dit næste køb.
OK
FÅ 10% PÅ DIT NÆSTE KØB
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tempererede, velskænkede nyheder, aromatiske tilbud og 10% på dit næste køb hos Buus Vine.
0