Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00

Napa Valley

Château Montelena Chardonnay 2020

Stykpris Original price was: kr.649,00.Current price is: kr.549,00.

På lager

Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

Château Montelena er et af de mest ikoniske og mest kendte vinhuse i Napa. Det skyldes nærmest udelukkende englænderen Stephen Spurier, der drev en lille vinforretning og vinskole i Paris. Han overtale de fineste folk i den franske vinbranche til at afholde en blindsmagnings konkurrence mod de  amer ... LÆS MERE

Château Montelena er et af de mest ikoniske og mest kendte vinhuse i Napa. Det skyldes nærmest udelukkende englænderen Stephen Spurier, der drev en lille vinforretning og vinskole i Paris. Han overtale de fineste folk i den franske vinbranche til at afholde en blindsmagnings konkurrence mod de  amerikanske vine i 1976. Lang historie kort, så vandt amerikanerne til alles overraskelse over de franske på både hvidvins og rødvins siden… Den hvide som vandt var Chateau Montelena. I 2008 blev historien genfortalt i filmen Bottleshock med Allan Rickman i hovedrollen som Stephen Spurrier.

Chardonnay-druerne, der anvendes til Château Montelena’s Chardonnay-vin, traditionelt høstes tidligt på sæsonen for at bevare syreindholdet i druerne. Druerne gæres i rustfrit stål og fadlagres derefter i 10-12 måneder på franske egetræsfade, som giver vinen en subtil smag af vanilje og karamel. Château Montelena’s Chardonnay-vin er kendt for sin kompleksitet og balance mellem frugtagtige og mineralske smagsnoter. Vinen har typisk en lys gylden farve og aromaer af grønne æbler, ferskner og citrusfrugter. Smagen er frisk og frugtagtig med en subtil smag af eg og en mineralsk finish.

Montelena laver fremragende vine i høj kvalitet – paradoksalt nok i en lidt fransk stil, men samtidig med det Napa præg som den vulkanske jordbund og det Californiske klima tilfører vinene. Skal du lave din egen Europa-mod-USA-smagning, er Montelena et absolut must.

Udover Chardonnay producerer vingården også Cabernet Sauvignon, Zinfandel og andre vine af høj kvalitet. Vingårdens beliggenhed i Napa Valley giver en ideel kombination af varme dage og kølige nætter, som er perfekt til at dyrke druer af høj kvalitet.

LandUSA
OmrådeNapa Valley
ProducentChâteau Montelena
Årgang2020
DruerChardonnay
Alkoholprocent14 % vol
Flaskestørrelse750 ml
Profil
Druer
Chardonnay
Profil
Fyldig, frugtig og cremet
Dominerende smag
Citrus, blomster og medium syre
Madforslag
Fisk og skaldyr