Langhe

2021 Langhe Nascetta, DOC

Stykpris kr.149,95

På lager

Beskrivelse

Langhe Nascetta 2019 har gode egenskaber når det kommer til mad. Den er især er velegnet til lyst fisk eller blot som aperitif.

Nascetta er en oprindelig Piemontesort, der er blevet dyrket her altid. Druesorten blev genopdaget i løbet af det sidste årti. Nascetta fra La Tribuleira har en flot, lys h ... LÆS MERE

Langhe Nascetta 2019 har gode egenskaber når det kommer til mad. Den er især er velegnet til lyst fisk eller blot som aperitif.

Nascetta er en oprindelig Piemontesort, der er blevet dyrket her altid. Druesorten blev genopdaget i løbet af det sidste årti. Nascetta fra La Tribuleira har en flot, lys halmgul farve. Vinen har en delikat næse som fremkalder “Middelhavsbørsten”: salvie, timian og citronblomst, med tertiære aromaer fra et forlænget ophold i flasken, hvilket giver en yderligere dimension. I munden er den rund og frugtagtig. I dag er der kun et par håndfulde producenter, der laver den såkaldte “Hvide Barolo”

La Tribuleira

Navnet La Tribuleira kommer fra ordet ”Tribile”, der i piemontedialekt betyder: ”at kæmpe og stå overfor vanskelige udfordringer”, og det beskriver meget godt familiens engagement, hårde og målrettede arbejde for vingården. Santo Stefano Belbo, der er den nærmeste by, er kendetegnet ved smukke bakker og historiske vinmarker. De stejle marker tillader ikke en høj mekanisering af arbejdet i vinmarkerne, og holder på den måde det traditionelle håndværk i hævd.

 

Producentla Tribuleira