Kæmpe Bourgognemarked - Nye vine hver dag!
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Vingård i Frankrig
Vores leverandører

CHÂTEAU DU DONJON, MINERVOIS - Frankrig

CHÂTEAU DU DONJON · MINERVOIS · FRANKRIG

En familie, en lidenskab

Siden det 15. århundrede har familien Château du Donjon været passioneret for vinavl. Kombination af respekt for traditionelle værdier med modernitet har landbrugsteknikker naturligvis været raffineret over generationerne. I 1996 produceret Jean Panis sin første vintage. Han bærer nu sin stil ved at være særlig opmærksom på vinens frugtbarhed. Det år møder han Caroline, som er fuldt involveret i feltet. I 2003 tilbød hun ham en smuk arving: Camille. En korpulent skåret i massen, det ovale ansigt, håret trukket tilbage, pålægger Jean Panis sin person. De observante øjne, de fråsende øjenbryn, det smilende mundopkald til at kommunikere. Hans dynamik udstråler vitalitet. Hans skridt er afgørende og hans handlinger præcise. Kunstneren, fordi han virkelig er skaber af kunstværker, eksploderer i sine overbevisninger. Alt er der, som helt forudbestemt, at forvalte sin vingård mesterligt.

En terroir vendt mod Middelhavet

Château du Donjon er beliggende i det sydlige Frankrig, i Languedoc, 10 km fra middelalderbyen Carcassonne. Hele vinteren ser han på Pyrenæernes snedækkede toppe. Vinmarken er beliggende på Clamoux terræn, hængsels zone af middelhavsklimaet med indflydelse fra Atlanterhavet. Det er sammensat af ler-kalksten skråninger og grus terrasser. Jordens fordele er fra A.O.C. Minervois og Cabardès. Det er den gamle by Minerva – højborg etableret af romerne – der gav navn til Minervois. Det er et af de ældste middelhavsvinmarker. Faktisk er det mere end 2000 år siden romerne valgte denne jord til at plante de første vinstokke i Languedoc. Cabardès er den yngste appellation i Languedoc. Dens terroir koldere end de andre er blevet udvalgt til at kombinere de atlantiske druesorter med Middelhavet dem. Med denne blanding, der gør den original, har dens vine en perfekt balance og en stor kompleksitet.

Vinfremstilling

I overensstemmelse med vores værdier er vinfremstillingsprocessen udført på en traditionel måde ved at integrere nye teknologier.
Hver drue vinificeres forskelligt. Høsten af hvert plot er isoleret i en tank, der arbejdes dagligt. Temperaturregulering, fuldt automatiseret, er den væsentlige betingelse for at opnå en god udvinding af frugten. Hvis fermentationerne spredes over et gennemsnit på 10 dage, kan nogle macerationer overstige en måned. Ved vatting adskiller vi stadig vin af gigt og pressevine.

I januar i året efter høsten er vinene samlet i slutningen af strenge smagninger. Det er på tide at bestemme hvilke vine der skal flaskes fra dem, der skal være i tønder.
Bottling foregår hele året og nyder godt af State of the art teknolo

Vine fra Don Jon
 • Podere Ruggeri Corsini

  Vingården, Podere Ruggeri Corsini er en familieejet og drevet ejendom, der har produceret vin i over 100 år. Corsini-familien har en lang historie i Langhe-regionen i Italien og har produceret nogle af de mest eftertragtede Barolo’er i verden. Det er..

 • Viviani

  Viviani Viviani er en lille eksklusiv producent, som ejer 10 hektar vinmarker i den nordligste del af Amarone della Valpolicella. Markerne ligger meget højt i ca. 350-450 meters højde tæt på byen Negrar. Kvaliteten er helt i top, og Viviani..

 • Lapo Berti

  Lapo Berti (La Morra, Langhe) Lapo Berti er en obsessiv og purist. Han har et italiensk pas og har australsk opholdstilladelse. Han er af toskansk oprindelse og påbegyndte sin karriere hos Fattoria Selvapiana i Chianti-distriktet. Han har siden arbejdet i..

 • Fratelli Vogadori

  Fratelli Vogadori I hjertet af Valpolicella ligger vingården Fratelli Vogadori, Brødrene Vogadori. Alberto, Geatano og Emanuelle. Familiens 3. generation der arbejder med stor passion for jorden og for vinen. Bedstefar Vogadori købte jorden fra den lokale greve og gennem ham..

 • Domaine Saint Siffren

  Domaine Saint Siffren, Rhône Husets velholdte Châteauneuf-du-Pape vinmarker grænser op mod ejendommen. Området er unikt, den stenholdig jord absorberer solens stråler og sørger for stabile temperaturer, som resulterer i koncentrerede og modne druer. Vingårdens mere end 60 år gamle vinstokke..