CHÂTEAU DU VIEUX PARC · CORBIERES · FRANKRIG

Vieux parcs familiehistorie

Familien har været knyttet til landet og vingården i 6 generationer, og familien Mialhe og Panis har forbedret området og deres knowhow i årevis. Indtil 1960’erne blev vinen lavet på gården og solgt helt til mæglere. Men når Guy Panis overtager, bringer han mange ændringer både til dyrkning af vinstokke og for det store eventyr at tappe på ejendommen. Begyndelsen af eksportsalget og de belønninger, der opnås i de efterfølgende konkurrencer, vil anspore hans søn Louis til at overtage faklen og gøre fremskridt med denne arv. Claudine, hans kone, er også involveret i marken og forvalter den administrative del og smag kælderen, der åbner hele året for turister fra alle samfundslag.

Siden 2005-høsten er den 6. generation blevet til sammen med Guillaume, der bringer et nyt leje af liv til Château du Vieux Parc med sin ungdom og entusiasme. Det er nu hans tur at fremme feltet fremover, takket være den knowhow, som hans familie overfører, og tilpasser dem til dagens krav. Den voksende, den vandforvaltning, fødevaresikkerhed, HACCP og international handel er vigtigt at mestre for at gøre det muligt for Château du Vieux Parc at fortsætte med at producere store vine til glæde for vin elskere.

Terroiren

I Corbières massivet er vin et spørgsmål om tradition, lidenskab og efterspørgsel. En af de få landbrugsaktiviteter, der er mulige i dette tørre område, er vinens kultur, der går tilbage til 2. århundrede f.Kr.

Corbières tilbyder en bred vifte af jord: skifer, sandsten, kalksten, mergel og nyder ideelle betingelser for at skabe smukke vinmarker for vin kultur: middelhavsklima, tørt, solrigt og varmt, favoriserer de lange cyklusser af vin og stærk nordvestlig vind hele året renser vingården. Beliggende mellem Carcassonne og Narbonne, har Château du Vieux Parc bygget over århundreder, i et paradis af dyreliv og flora i en vild natur. Denne særlige vinmark på 70 hektar ligger på Lézignan terroir i den lille landsby Conilhac Corbières. Ejendommen omfatter 40 ha i AOP Corbières og 30 ha i Vin de Pays. Terroiren er sammensat af lerlige kalkstenskråninger og stenede terrasser mod syd. Klimaet er Middelhavet, meget varmt og tørt, med meget sjælden nedbør mellem juni og oktober. Beskyttet af Alaric massivet mod vest, når regnen sjældent til landsbyen. Den dominerende Cers vind, eller Tramontane, skulpter landskabet og giver perfekte betingelser for modningen af druer.

Druesorter i Corbiéres

Røde druer:
Carignan, syrah, grenache, mourvèdre, cinsault, merlot, cabernet sauvignon og cabernet franc.

Hvide druer:
Grenache, roussanne, vermentino, viognier og tør muscat. Vinmarkerne er arbejdet efter princippet om at vokse, til at respektere landet og begrænse brugen af behandlingsprodukter til et minimum. Domænet er certificeret Vitéalys-Agriculture Raisonnée siden 2008. Høstning sker ved optimal modenhed af druerne til fordel for den frugtagtig side. Den sorterede høst giver dig mulighed for at opnå tanninen men også fleksibilitet og elegance.

 • LÆS MERE …
  Corbiére
  Cuvée L’air de Rien
  Château du Vieux Parc
  2018
  DKK85,00 DKK79,00 V. KØB AF 6 FLASKER
 • LÆS MERE …
  Corbiére
  Cuvée air de Rien Rouge
  Château du Vieux Parc
  2016
  DKK85,00 DKK79,00 V. KØB AF 6 FLASKER
 • SPAR 17%
  LÆS MERE …
  Corbiére
  La Sélection, MAGNUM 1,5 L
  Château du Vieux Parc
  2014
  DKK199,00
 • Køb 4 få 6
  LÆS MERE …
  Corbiére
  La Sélection
  Château du Vieux Parc
  2016
  DKK150,00
 • LÆS MERE …
  Corbiére
  Les Amandiers
  Château du Vieux Parc
  2016
  DKK69,95 DKK59,00 V. KØB AF 6 FLASKER
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!