Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
CHT DU VIEUX PARC, CORBIERES i Frankrig
Vores leverandører

CHÂTEAU DU VIEUX PARC, CORBIERES - Frankrig

CHÂTEAU DU VIEUX PARC · CORBIERES · FRANKRIG

Vieux parcs familiehistorie

Familien har været knyttet til landet og vingården i 6 generationer, og familien Mialhe og Panis har forbedret området og deres knowhow i årevis. Indtil 1960’erne blev vinen lavet på gården og solgt helt til mæglere. Men når Guy Panis overtager, bringer han mange ændringer både til dyrkning af vinstokke og for det store eventyr at tappe på ejendommen. Begyndelsen af eksportsalget og de belønninger, der opnås i de efterfølgende konkurrencer, vil anspore hans søn Louis til at overtage faklen og gøre fremskridt med denne arv. Claudine, hans kone, er også involveret i marken og forvalter den administrative del og smag kælderen, der åbner hele året for turister fra alle samfundslag.

Siden 2005-høsten er den 6. generation blevet til sammen med Guillaume, der bringer et nyt leje af liv til Château du Vieux Parc med sin ungdom og entusiasme. Det er nu hans tur at fremme feltet fremover, takket være den knowhow, som hans familie overfører, og tilpasser dem til dagens krav. Den voksende, den vandforvaltning, fødevaresikkerhed, HACCP og international handel er vigtigt at mestre for at gøre det muligt for Château du Vieux Parc at fortsætte med at producere store vine til glæde for vin elskere.

Terroiren

I Corbières massivet er vin et spørgsmål om tradition, lidenskab og efterspørgsel. En af de få landbrugsaktiviteter, der er mulige i dette tørre område, er vinens kultur, der går tilbage til 2. århundrede f.Kr.

Corbières tilbyder en bred vifte af jord: skifer, sandsten, kalksten, mergel og nyder ideelle betingelser for at skabe smukke vinmarker for vin kultur: middelhavsklima, tørt, solrigt og varmt, favoriserer de lange cyklusser af vin og stærk nordvestlig vind hele året renser vingården. Beliggende mellem Carcassonne og Narbonne, har Château du Vieux Parc bygget over århundreder, i et paradis af dyreliv og flora i en vild natur. Denne særlige vinmark på 70 hektar ligger på Lézignan terroir i den lille landsby Conilhac Corbières. Ejendommen omfatter 40 ha i AOP Corbières og 30 ha i Vin de Pays. Terroiren er sammensat af lerlige kalkstenskråninger og stenede terrasser mod syd. Klimaet er Middelhavet, meget varmt og tørt, med meget sjælden nedbør mellem juni og oktober. Beskyttet af Alaric massivet mod vest, når regnen sjældent til landsbyen. Den dominerende Cers vind, eller Tramontane, skulpter landskabet og giver perfekte betingelser for modningen af druer.

Druesorter i Corbiéres

Røde druer:
Carignan, syrah, grenache, mourvèdre, cinsault, merlot, cabernet sauvignon og cabernet franc.

Hvide druer:
Grenache, roussanne, vermentino, viognier og tør muscat. Vinmarkerne er arbejdet efter princippet om at vokse, til at respektere landet og begrænse brugen af behandlingsprodukter til et minimum. Domænet er certificeret Vitéalys-Agriculture Raisonnée siden 2008. Høstning sker ved optimal modenhed af druerne til fordel for den frugtagtig side. Den sorterede høst giver dig mulighed for at opnå tanninen men også fleksibilitet og elegance.

 • Podere Ruggeri Corsini

  Vingården, Podere Ruggeri Corsini er en familieejet og drevet ejendom, der har produceret vin i over 100 år. Corsini-familien har en lang historie i Langhe-regionen i Italien og har produceret nogle af de mest eftertragtede Barolo’er i verden. Det er..

 • Viviani

  Viviani Viviani er en lille eksklusiv producent, som ejer 10 hektar vinmarker i den nordligste del af Amarone della Valpolicella. Markerne ligger meget højt i ca. 350-450 meters højde tæt på byen Negrar. Kvaliteten er helt i top, og Viviani..

 • Lapo Berti

  Lapo Berti (La Morra, Langhe) Lapo Berti er en obsessiv og purist. Han har et italiensk pas og har australsk opholdstilladelse. Han er af toskansk oprindelse og påbegyndte sin karriere hos Fattoria Selvapiana i Chianti-distriktet. Han har siden arbejdet i..

 • Fratelli Vogadori

  Fratelli Vogadori I hjertet af Valpolicella ligger vingården Fratelli Vogadori, Brødrene Vogadori. Alberto, Geatano og Emanuelle. Familiens 3. generation der arbejder med stor passion for jorden og for vinen. Bedstefar Vogadori købte jorden fra den lokale greve og gennem ham..

 • Domaine Saint Siffren

  Domaine Saint Siffren, Rhône Husets velholdte Châteauneuf-du-Pape vinmarker grænser op mod ejendommen. Området er unikt, den stenholdig jord absorberer solens stråler og sørger for stabile temperaturer, som resulterer i koncentrerede og modne druer. Vingårdens mere end 60 år gamle vinstokke..