Kæmpe Bourgognemarked - Nye vine hver dag!
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Kvalitetsrødvin uden Sulfitter

Sulfitfri vin er vin uden tilsatte sulfitter. Sulfitter eller SO2 er et konserveringsmiddel som enten tilføres vinen eller er til stede på druerne inden gæring. Vi har et stort udvalg af vin uden sulfitter fra Italien og Frankrig begge passer de perfekt til dit næste måltid. Rødvine uden sulfitter er nemme at sætte sammen med mad, da de er gennemgående lette rødvine kan de drikkes til meget forskelligt mad.

Økologi, miljø og helbred er et voksende fokus indenfor vinens verden, ligesom i resten af fødevareindustrien. I særdeleshed to af vores vingårde, La Spinosa og Château de Lisennes har i den seneste tid sat mange krafter ind på at fremstille rødvin uden sulfitter. I løbet af seneste 20 år har de omlagt store dele af deres landbrug til gavn for miljøet og deres vine. I særdeleshed fremstilling af rødvin uden sulfitter, har været deres fokusområde. Da er dette er et voksende område, hvis muligheder langt fra er udforsket. Stadig flere og flere har vanskeligheder og bliver derfor forhindret i at nyde et godt glas rødvin. Men i takt med at fremstilling af rødvin uden sulfitter forfines, er man ikke langt fra en almindelig rødvin

Find din næste sulfitfri vin her

Selvom der er tale om sulfitfri vin skal du ikke gå på kompromis med smagen! Sulfitter er ikke en betingelse for god rødvin. Det har ingen indflydelse på smagen, kun vinens lange holdbarhed. Hvorfor de også skal drikkes unge, helst inden for 2 år, hvilket er rigeligt med tid for vinelskeren.

 

De vine uden sulfitter vi har her på siden, er også økologisk. Ofte når der tales om vin uden sulfitter så rynkes der lidt på lidt på næsen, hvilket ikke er særligt velbegrundet, da det kræver en dygtig vinmager overhovedet at give sig i kast med at producerer vin uden sulfitter. La Spinosa, som fremstiller 2 af vores sulfitfrie vine, er uhyrer dygtige inden for deres felt. De har specialiseret sig inden for biodynamisk vin. En gren af vinproduktion man ser mere og mere af. Når man fremstiller økologisk vin indebærer det et langt større arbejde. Derfor bruger La Spinosa tæt på dobbelt så mange timer i marken som deres konventionelle nabo. Den indsats løfter deres vine til et helt andet niveau og gør let op for de manglende sulfitter i rødvinen.

Hvad er vin uden sulfitter?

Man anvender sulfitter i rødvin for at undgå oxidation. Ved oxidation går ilten i forbindelse med forskellige stoffer fra mosten eller vinen og derved kan der opstå afvigelser i farve eller aroma. Hvidvine er mere følsomme end rødvine, hvis højere fenolinindhold virker oxidationshæmmende. For at beskytte høsten mod oxidation kan man blandt andet anvende sulfitter. Sulfitter er det vigtigste antioxidationsmiddel og har altid været brugt i ønologien. Det kan indsættes på alle tidspunkter i produktionen, under høst, vinifikation og flaskeaftapning. I dag bestræber man sig på at bruge så lidt SO2 som muligt. Omtrent 1% af befolkningen er overfølsomme overfor sulfitter, og hvis vine indeholder mere en 10 mg/l skal vinproducenterne angive det på etiketten. I EU er det højeste tilladte niveau for vin 400 mg/l.