Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
CHÂTEAU DE LISENNES
Vores leverandører

Château de Lisennes - Frankrig

CHÂTEAU DE LISENNES · BORDEAUX · FRANKRIG

Château de Lisennes

Château de Lisennes blev købt af Jean Leon Soubie (bedstefar til den nuværende ejer) i 1938. I flere år arbejdede han i blandet landbrug og producerer mælk, ost, korn, vin eller æbler. I 1950, Jean-Léon Soubie plante 25 hektar hybride vinstokke snart efterfulgt af bordet drue Chasselas og Muscat. Han besluttede at reducere mælkeandelen i sin produktion og også plantede ferskner og 17 hektar æbletræer. Ejendommen vokser i 1955 af to nye parceller på 7 hektar hver: Petrus, det passende navn, og Bourbon, både støder op til ejendommen. I 1965 sluttede Jean Léon sin søn Jean Pierre, som lige har eksamen i oenologi. Det fører fra den forreste æble voksende og vingård og konverterer flere hektarer vinmarker AOC (Appellation d’Origine Controlée). Jean-Léon Soubie døde i 1974, og Jean-Pierre Soubie blev den tolvte ejer af vingården.

Udvikling i området

Mellem 1967 og 1986 tårer Jean-Pierre æbletræer og gamle hybriddruesorter til at erstatte dem med ædle druesorter (Merlot og Cabernet). Lisennes er således forankret i en kvalitetsvinavl. Samtidig øges beholderrummets volumen fra 1600 Hl til 8600 Hl, og de kolde rum omdannes til lager til vin. Produktionsmængden er 400.000 flasker om året, og polykulturens tid er forbi.
I 1987 blev metamorfosen af Lisennes færdiggjort, og ejendommen blev derefter sammensat af 46 hektar AOC vinstokke.

Château de Lisennes idag

I de senere år er det Jean-Luc Soubie (en af sønnerne til Jean Pierre), der overtog faklen. Han har orienteret gården mod en vinavl, der er mere respekt for miljøet. I 2009 opnåede Lisennes Castle to miljøcertificeringer for sin vingårdsledelse (Terra Vitis og Reasoned Agriculture).
Som en fortsættelse af denne tilgang er der fra 2010 blevet konverteret syv hektar vinstokke til Økologisk vin.

Vine fra Château de Lisennes
 • Podere Ruggeri Corsini

  Vingården, Podere Ruggeri Corsini er en familieejet og drevet ejendom, der har produceret vin i over 100 år. Corsini-familien har en lang historie i Langhe-regionen i Italien og har produceret nogle af de mest eftertragtede Barolo’er i verden. Det er..

 • Viviani

  Viviani Viviani er en lille eksklusiv producent, som ejer 10 hektar vinmarker i den nordligste del af Amarone della Valpolicella. Markerne ligger meget højt i ca. 350-450 meters højde tæt på byen Negrar. Kvaliteten er helt i top, og Viviani..

 • Lapo Berti

  Lapo Berti (La Morra, Langhe) Lapo Berti er en obsessiv og purist. Han har et italiensk pas og har australsk opholdstilladelse. Han er af toskansk oprindelse og påbegyndte sin karriere hos Fattoria Selvapiana i Chianti-distriktet. Han har siden arbejdet i..

 • Fratelli Vogadori

  Fratelli Vogadori I hjertet af Valpolicella ligger vingården Fratelli Vogadori, Brødrene Vogadori. Alberto, Geatano og Emanuelle. Familiens 3. generation der arbejder med stor passion for jorden og for vinen. Bedstefar Vogadori købte jorden fra den lokale greve og gennem ham..

 • Domaine Saint Siffren

  Domaine Saint Siffren, Rhône Husets velholdte Châteauneuf-du-Pape vinmarker grænser op mod ejendommen. Området er unikt, den stenholdig jord absorberer solens stråler og sørger for stabile temperaturer, som resulterer i koncentrerede og modne druer. Vingårdens mere end 60 år gamle vinstokke..