LA SPINOSA · TOSCANA · ITALIEN
La Spinosa sidder i bunden af en dal indrammet af de blide højderygge af bakkerne, der ligger sydvest for Barberino val d’Elsa. Gården spredes over mere end 70 hektar, hvoraf 12 består af vinmarker. mens 25 dyrkes med roterende afgrøder (hård hvede, spelt, foder). Vores olivenlunde består af 2000 planter. I nærheden af vinkælderen indhegnet vi også en del jord for vores heste at græsse.
Fra begyndelsen har de ledende principper i vores arbejde fået os til at vedtage enen produktion af økologisk vin. (reg. EØF 2078). I sidste ende skifte til økologisk landbrug siden 1994, som certificeret af CCPB Bologna. Vi bruger kun organiske gødninger, der er fastsat i retningslinjerne for økologisk certificering. For vores pesticidforsvar bruger vi kun “kontakt” produkter som kobber og svovl, mens de fleste konventionelle vingårdskulturer også gør brug af “systemiske” pesticider, forbindelser. der formår at infiltrere planten, der forlader kemiske rester.
La Spinosa Ligger i Chianti-området mellem Firenze og Siena, i en højde af 300 meter over havets overflade. Landet, som overvejende er af moraen oprindelse, består af pliocen sandformationer. Middelhavsklimaet og en gunstig eksponering sammen med økologisk landbrugspraksis tillod os at producere kvalitetsvine, hvis egenskaber øger de særlige egenskaber ved hver druesort og jord.
En sund økologisk vin starter med en korrekt jordforvaltning, hvorfor vi rækkerne rene, en dyrket efterfulgt af en af græs. Vi opretholder de bearbejdede rækker med blid rystning ved hjælp af roterende skiveharve, mens den der står i græs bliver væk for at vokse blandede essenser af bælgfrugter og græs. klippet 2 eller 3 gange om året afhængigt af regnfald. Denne metode gør det muligt at optimere vandforvaltningen, der skaber en vegetativ balance, der har gavnlige virkninger på kvaliteten af druer. Med hensyn til plantebeskyttelsesbehandlinger bruger vi kun kobber og svovl mod peronospera og oidium.
Vi anvender Bacillus Thuringiensis mod vinmarksmøller, der udelukkende bruger organiske gødninger. Vores jordforvaltningspraksis og afbalanceret brug af gødning gjorde det muligt for dem at opnå sund jord, der sjældent rammes af botrytis. Når vinteren er gunstig, opretholder vi en mellemproduktion gennem klyngeudtynding, i begyndelsen af juli, hvor rækkerne begynder at lukke. og så igen i slutningen af juli, før frugter begynder at farve.