Viser 1–18 af 39 resultater
- Gozzelino Stefano Cascina Vigna, Barbera d’Asti DOCG 2018kr.179,00 stykkepris kr.139,00 v. køb af 6 stk.
- Gozzelino Stefano Cascina Vigna, Monferrato Rosso Nebbiolo 2018kr.189,00 stykkepris kr.149,00 v. køb af 6 stk.
Vælg den bedste Vin fra Piemonte
Piemonte er en af Italiens vigtigste vinregioner, her begyndte den moderne kvalitetsrevolution. Piemonte vin og dens høje standard har siden bredt sig til mange andre områder i resten verden. Piemontes vinrevolution har nærmest udryddet 90’ernes teknologiske masseproduktion af vin, en revolution som har taget Italien’s vinproduktion tilbage til sine rødder.
Piemonte vin distriter ligger som perler på en snor langs den smukke dal Sesias. De små vinmarker i den smalle bakke dal , der overvejende består af moræne, og som skråner blødt ned mod den dominerende Poslette til den ene side, til den anden side op mod de beskyttende alper. Det meste Piemonte vin ligger koncentreret i Sesias frugtbare dal, hvor terrænet afveksler fra åben eng til frodig vinmark. Udelukkende de bedst egnede vinmarker tilplantes med vinstokke. Piemonte vin er fremfor alt hjemsted kendt som hjemsted for to storslåede rødvine, Barolo og Barbaresco. Den første bliver gerne omtalt som Kongernes vin Vinens konge. Begge kultvine er relativt nye i deres raffineret udgave, omkring 1970’erne. Selvom Barolo er verdenskendt Piemonte vin, er det ikke den mest almindelige drue, at finde i Piemonte. Første pladsen tilhører den populære Barbera-drue, som har et langt højere udbytte en baroloen.
Underområderne i Piemonte
Blandt Piemontes mange områder er Langhe: Et område vi har meget kært hos Buus Vine. Langhe’s Bakkede landskab dækker omkring 2.000 kvadratkilometer som strækker sig fra Torino og Cuneo til Monferratio og de Liguriske Alper. Bakkernes geologiske formation opstod i tertiærtiden, da den nuværende Poslette var oversvømmet af Adriaterhavet. Det er værd at nævne en af områdets særlige druer, Freisa. En drue som aldrig har haft nogen særlig betydning, selvom man kan dokumentere at sorten fandtes i Piemonte allerede i 1800-tallet. I dag ser det lidt anerledes ud, over 2.000 hektar omkring Asti-egnen er beplantede med Freisa. Her på området findes der mange små familieforetagender, der driver landbrug og vinmark med meget enkle redskaber. Største delen sælger deres høst og vin til større producenter.
Kongen af Piemonte vin, Nebbiolo
Nebbiolo druen har løftet området anerkendelse verden over. Barolo-vinen som druen er mest kendt under, tager navn efter et lille område syd for den nordpiemontinske by, Alba. en af Italiensk aller ypperligste rødvine. Barolos Prestige kan man takke vinbonden Marcheesa Guiletta og ønologoen Louis Oudart for, der for første gang lod mosten fra Nebbiolo-druen gære igennem. Med denne tørre, mægtige, men også elegante vin kunne de bevise, hvilket kvalitetspotentiale der skjulte sig på Albas højdedrag. Alt den prestige formåede også at gøre indtryk på vinlusene, som gjorde ravage på egnen i 1800-tallet og ødelagde de fleste af Piemonte’s vinmarker: Nebbiolo blev skånet.
De søde typer af Piemonte vin
Moscato d´ Asti blev allerede dyrket for 500 år siden og det Pimontienske mikroklima bidrager til vinens aromatiske og komplekse bouquet. Muscat-vinens højsæde ligger i området omkring Loazzolo. Her har vinavlere specialiseret sig i at fremstille Moscato, men også den mindre kendte Passito som fremstilles af sent høstede, delvist tørrede druer. Den søde vin har en fyldig duft af roser, violer, meloner. Passito betragtes som en meget sjælden og dyr vin.