• GRATIS FRAGT
 • DAG-TIL-DAG LEVERING
 • SIKKER BETALING
 • PERSONLIG RÅDGIVNING
Pinot noir druen er formentlig en af verdens meste populære sorter, hvor især fransk vin udmærker sig mest. Den dyrkes verden over og har mange tilhængere, som kræver meget overtalelse for at prøve noget andet.
MEST SOLGTE VINE
 • LÆS MERE …
  Alsace
  Rouge d’Alsace, Cuvée du Vicus Romain
  Aimé Stentz
  2012
  DKK225,00 DKK199,00 V. KØB AF 6 FLASKER
 • LÆS MERE …
  Alsace
  Alsace Pinot Noir, Résonance
  Aimé Stentz
  2015
  DKK225,00
 • LÆS MERE …
  Piemonte
  Pinot Nero DOC
  Ca' Barun
  2018
  DKK199,95 DKK179,00 V. KØB AF 6 FLASKER
Filter & sortering
FILTER NULSTIL

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

 • LÆS MERE …
  Alsace
  Rouge d’Alsace, Cuvée du Vicus Romain
  Aimé Stentz
  2012
  DKK225,00 DKK199,00 V. KØB AF 6 FLASKER
 • LÆS MERE …
  Alsace
  Alsace Pinot Noir, Résonance
  Aimé Stentz
  2015
  DKK225,00
 • LÆS MERE …
  Piemonte
  Pinot Nero DOC
  Ca' Barun
  2018
  DKK199,95 DKK179,00 V. KØB AF 6 FLASKER
Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Værd at vide om Pinot Noir

Dyrkningsmæssigt volder druen store problemer, for vindyrkere, den er krævende, men indfries listen med krav, og der opnås tilstrækkelig modenhed, så er der tale om helt vildt aromatisk vin! Pinot Noir er blandt de ældste druesorter og er dokumenteret så langt tilbage som 300 år e.kr. og dens store udbredelse indikerer at folk har vist stor interesse for den, hvorfor man finder den verden over.

Stjernen i Bourgogne

Særligt i Bourgogne er Pinot Noir stjernen. Det er her fanskaren tilslutter sig og er urokkelige i deres trofasthed til den lillarøde perle. I Bourgogne har druesorten som sagt været der siden det 4. århundrede. Man kan forestille sig antikkens vinanmeldere, der giver grobund til 1700 års beundring, i en lige linje frem til Robert Parker.

Pinot Noir er svær at dyrke

Det røde guld er svært tilgængeligt og giver sig ikke uden kamp. Pinot Noir druen er nemlig, sårbar overfor alverdens ting. Den største udfordring er dens tidlige blomstring, hvormed den risikerer at blive udsat for den altødelæggende sene forårsfrost. Ikke nok med det, er den også sårbar overfor høj varme og fugt.

Som resultat af dette, er der blevet dyrket alverdens Pinot Noir-kloner, som er mere modstandsdygtig, overfor de typiske svagheder. Disse kloner er bredt anvendt i det lidt køligere naboland, Tyskland. Desværre er det også her, som med så meget andet, at intet kommer let. Derfor er det også som regel de sårbare varianter, som giver den højeste kvalitet.

Pinot Noir fra Alsace

Lidt længere nord på, arbejder man også med Pinot Noir og har gjort det meget længe. I Alsace er druen en af de såkaldte 7 Alsace druer, hvor den indgår i en lang og traditionsrig historie sammen med de øvrige hvide Pinot’er, Sylvaner, Muscat, Gewürztreminer og Riesling. I Alsace har man den samme tradition, som Bourgogne, hvad angår fresmstilling af enkeltdruevine. Det er særlig en vindisciplin, hvor man stræber efter den højst mulige kompleksitet, igennem udnyttelse af den enkelte drues karaktertrak. Pinot Noir vinene fra Alsace minder meget om Bourgogne, stilen er dybt inspireret derfra. Derigennem har denne type Pinot Noir fået en renæssance. Før i tiden var Pinot Noir fra Alsace en meget mild rødvin, som lå et sted mellem rødvin og rosé. Det er man kommet efter, med længere maceration og fadlagring. Lagrig på Barrique er i den grad blevet trendy og flere af de træfadslagrede Pinot Noirs står ikke tilbage for de store rødvine fra Bourgogne.

Pinot Noir i Ahr, Tyskland

Udover Bourgone og Alsace, finder man også en afart af Pinot noir, ved navn Spätburgunder, i Ahr, Tyskland. Det er her man fremstiller nogle af verdens nordligste rødvine. Frühburgunder, som også er et alias for Pinot Noir, er dog den førende, både i smag og kvalitet. En rødvins type som med tiden har vundet popularitet. I Ahr gælder der de samme vanskeligheder med druesorter, som i de øvrige regioner, men det kølige klima og kyndige hænder som arbejder med den, forstår at udnytte den, således at vi får et spændende nyt pust af, hvad Pinot Noir også kan, uden for Bourgognes grænser.