Modtag vinen
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Showing all 17 results

Showing all 17 results

Værd at vide om Sangiovese vin

Selvom de er plantet over det moderne Italien, kommer de vigtigste vine fra Sangiovese stadig fra Toscana: Chianti og Brunello di Montalcino. Sangiovese skal udgøre 75% af en blanding fra Chianti DOCG t mærkes som sådan, hvilket traditionelt tillader Canaiolo, Trebbiano og Malvasia for resten, selvom der for nylig er tilladt små mængder Cabernet Sauvignon eller Merlot. I Brunello di Montalcino skal vinen udelukkende fremstilles af Sangiovese.

Prugnolo er Montepulciano’s navn til sorten, og det bruges der til Vino Nobile di Montepulciano vine. I DOC i Carmignano kan Sangiovese blandes med 20% Cabernet Sauvignon. Der er også Supertoscanerne, IGT-vine, der blander Sangiovese med store mængder Cabernet eller Merlot. Andre steder i Italien er det en arbejdshestdrue, selvom den finder en succes (men ikke lang levetiden) i Montefalco- og Torgiano-vinene i Umbrien samt grundlæggelsen af ​​Rosso Piceno og et væsentligt element af Rosso Conero fra martserne. Som Nebbiolo har Sangiovese kæmpet for at finde fodfæste uden for Italien, men i de senere år har californiske vingårde haft bedre formue med drueplantager i Sierra Foothills / El Dorado County, samt Sonoma County og Central Coast.