CHÂTEAU DE LISENNES · BORDEAUX · FRANKRIG
Château de Lisennes
Château de Lisennes blev købt af Jean Leon Soubie (bedstefar til den nuværende ejer) i 1938. I flere år arbejdede han i blandet landbrug og producerer mælk, ost, korn, vin eller æbler. I 1950, Jean-Léon Soubie plante 25 hektar hybride vinstokke snart efterfulgt af bordet drue Chasselas og Muscat. Han besluttede at reducere mælkeandelen i sin produktion og også plantede ferskner og 17 hektar æbletræer. Ejendommen vokser i 1955 af to nye parceller på 7 hektar hver: Petrus, det passende navn, og Bourbon, både støder op til ejendommen. I 1965 sluttede Jean Léon sin søn Jean Pierre, som lige har eksamen i oenologi. Det fører fra den forreste æble voksende og vingård og konverterer flere hektarer vinmarker AOC (Appellation d’Origine Controlée). Jean-Léon Soubie døde i 1974, og Jean-Pierre Soubie blev den tolvte ejer af vingården.
Udvikling i området
Mellem 1967 og 1986 tårer Jean-Pierre æbletræer og gamle hybriddruesorter til at erstatte dem med ædle druesorter (Merlot og Cabernet). Lisennes er således forankret i en kvalitetsvinavl. Samtidig øges beholderrummets volumen fra 1600 Hl til 8600 Hl, og de kolde rum omdannes til lager til vin. Produktionsmængden er 400.000 flasker om året, og polykulturens tid er forbi.
I 1987 blev metamorfosen af Lisennes færdiggjort, og ejendommen blev derefter sammensat af 46 hektar AOC vinstokke.
Château de Lisennes idag
I de senere år er det Jean-Luc Soubie (en af sønnerne til Jean Pierre), der overtog faklen. Han har orienteret gården mod en vinavl, der er mere respekt for miljøet. I 2009 opnåede Lisennes Castle to miljøcertificeringer for sin vingårdsledelse (Terra Vitis og Reasoned Agriculture).
Som en fortsættelse af denne tilgang er der fra 2010 blevet konverteret syv hektar vinstokke til Økologisk vin.