Viser 14 resultaterSorted by latest
- Savignola Paolina Chianti Riserva “Paolina” 2016kr.199,00 stykkepris kr.179,00 v. køb af 6 stk.
- ChiantiSavignola Paolina Il Granaio 2018Azienda Agricola Savignolakr.249,00 stykkepris kr.179,00 v. køb af 6 stk.
- 34%ToscanaLa Spinosa Gorgottesco 2015La SpinosaOriginal price was: kr.250,00.kr.165,00Current price is: kr.165,00.
- 34%Chianti, ToscanaSavignola Paolina Ora Chianti Classico 2018Azienda Agricola SavignolaOriginal price was: kr.225,00.kr.149,00Current price is: kr.149,00.
- Chianti, ToscanaSavignola Paolina Chianti Riserva “Paolina” 2016Azienda Agricola Savignolakr.199,00 stykkepris kr.179,00 v. køb af 6 stk.
Det vigtigste vin fra Toscana
Det Italienske vindyrkningsområde Toscana, er hjemsted for et hav af verdens mest populære vine. Alle sammen store navne som ligger læberne af mange vindrikkende danskere. Vi tilbyder et stort udvalg af vin fra Toscana såsom: Chianti, Brunello eller Supertoscanere og meget mere.
Vin fra Toscana er blandt verdens største
Vin fra Toscana er kæmpestort, herhjemme såvel som i resten af verden og det med god grund. Dette stykke af paradis, med sine betagende bjerglandskaber og ældgamle byer, er nemlig hjemsted for samtlige af verdens mest kendte kvalitetsvine. Når man begynder en fortælling om vin fra Toscana, starter man ved Chianti. Chianti er den mest producerede kvalitetsvin i hele Italien. Vinene stammer tilbage til 1200-tallet og er en af områdets ældste vin. I dag fremstilles der mere end 1 million hektoliter vin året, hvilket gør den til den mest producerede vin fra Toscana.
Begyndelsen for vin fra Toscana
Blandt de stor navne indenfor vin fra Toscana, strække nogle af dem sig helt tilbage til områdets vinmæssige begyndelse. Etruskerne som levede i det nordlige Italien fra omkring 800 f. kr. til 300 f. kr. begyndte dette vineventyr, som stadig ved at udfolde sig i dag. Dette folkeslag havde under deres tid stor indsigt i vinfremstilling, og den kultur har danne grundlaget for det vi i dag kender som Vin fra Toscana. Den kultur bæres frem til 1200 århundrede, hvor vindyrkning virkelig begynder at tage form og vinhuse som Antinori og Frescobaldi dannes, navne som er velkendte selv i dag.
Revolutionen i vin fra Toscana
Efter anden verdenskrig sker der en centralisering i Italien, hvor mange af landets bønder trækker ind til byerne, det resulterer i en italiensk vinkris, hvor kvaliteten er uhyrer lav sammenlignet med de øvrige vinlande. Dette medfører at, den aristokratiske del af befolkningen i 1970’erne ønsker at bo i de romantiske landområder samt at dyrke vin, dog har de ingen erfaring, men penge. Områdets nye rigmænd er derfor nødsaget til at gøre brug af erfarne ønologer, som med tiden gør op med en forældet vindyrknings kultur, som ikke står mål med nabolandenes.
Den største vin fra Toscana
Hvilken anden en den berømte og omstridte Supertoscaner. I 1970’erne nåede de italienske vinavlere bristepunktet, fordi samtlige af landets vine sakkede bagud i forhold til konkurrenter, f.eks var der fra den italienske vinlovgivnings side, krav om at Brunello og Chianti, skulle ligge lang længere tid på fade end de havde godt af. I protest mod dette begyndte nogle områdets dygtigste vinavlere at eksperimentere med udenlandske sorte som den franske Cabernet Sauvignon, sammen med krav om lavere udbytte og mindre fad. Resultatet var en sofistikeret og stilfuld rødvin, med den klassiske italienske varme, som er kendetegnede for Vin fra Toscana. Betegnelsen af den oprørske vin sker i en New York Times artikel af Frank Prial, han giver dem navnet Supertoscaner.