ACCORDINI IGINO · VALPOLICELLA · ITALIEN
Vinens Oprindelse
Eventyret med Accordini Igino begynder i 1821, hvor den daværende Accordini familie arvede en 3 hektar stor vinmark: den såkaldte ”Le Besolle.” Siden da, er der løbet meget vand under broen, og Accordini råder nu over 35 hektar dyrebar jord. Det er marken, hvor deres top Amaroner også i dag begynder deres rejse fra drue til flaske.
Den omfattende udvikling for Accordini Igino er i særdeleshed takket være det seneste slægtsled i deres historie, Guido Accordini. Han er søn af Igino Accordini, som også lægger navn til vineriet. Guido har et skarpt øje for tidens krav, og han kan bryste sig af at være en af verdens førende vinmagere. Han er i den grad fortagenets hjerte og sjæl, og han byder dig velkommen med åbne arme og med vin i begge hænder, når du besøger dem i deres nyistandsatte vinkældre.
Vinens Karakteristika
Accordini Iginos vine er kendetegnet ved deres dybe aromatiske karakter, med smag af mørke frugter, og en blød kerne der følges af en stor eftersmag. Amarone fra Accordini tilhører den absolutte elite i både smag og kvalitet. Vinen har en stor karakter og personlighed med intense granatfarver, sorte kirsebær- og hindbæraromaer, krydrede noter og lakrids. Munden er fuld og vedholdende, blød og glat med en god struktur. En dyrebar og elegant Amarone, velegnet til enhver situation. Vinen er ideel med grillet kød, hovedretter, og modne ost.
Vin, Druer og Kærlighed
Næsten alle vine i Valpolicella består af et såkaldt ”Valpolicella-blend.” De klassiske druer er Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella og Rossignola; en kombination, som får det hele til at gå op i en højere enhed. Disse druer er de oprindelige sorter i området, og kan spores helt tilbage til romernes tid. Produktionen af druerne, i særdeleshed i Valpolicella, kan opfattes en anelse kontroversiel, da der typisk har været anvendt store mængder af pesticider – dog ikke hos Accordini. Siden 1980 har Guido arbejdet hårdt og målrettet for at komme denne kedelige udvikling til livs. Han har brugt mere tid i marken, og han har forsøgt sig med tekniske løsninger, heriblandt drypvandingssystemer til at minimere fordampningen. Løsninger, der selvfølgelig er fremtiden i den italienske vinproduktion. Her ser man flere og flere producenter, der overgår til 100% økologisk landbrug. Det skridt ligger ikke så langt ude i fremtiden for Accordini.
Accordini producerer alle de kendte Valpolicella vine. Først og fremmest den voluminøse Amarone Della Valpolicella, der selvfølgelig står frem som deres flagskib. Udover deres almindelige Amarone, fremstiller de også en Amarone Riserva, som har ligget 60 måneder på egetræsfade. Dertil kommer deres Ripasso Superior, Amaronens lillebror. Også den er en af favoritterne herhjemme, og en af vores absolut bedst sælgende vine. Uden at forglemme den mere prisvenlige Classico Superior, som er en mere afmålt vin, med lidt mindre sødme, end Ripassoen og Amaronen. Til sidst har vi den oprindelige Valpolicella vin, Recioto. Recioto er en dessertvin, der i bund og grund er en Amarone, som ikke har gæret fuldt ud, således at meget af sukkeret ikke er omdannet til alkohol. Reciotoens fremstillingsmetode er udgangspunktet for de andre vine. Metoden kaldes “Appasimento metode”, som indebærer en delvis tørring af druerne inden de presses.