Januarudsalg!
0
Bestil kr.0,00
Modtag vinen
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Værd at vide om Sangiovese vin

Selvom de er plantet over det moderne Italien, kommer de vigtigste vine fra Sangiovese stadig fra Toscana: Chianti og Brunello di Montalcino. Sangiovese skal udgøre 75% af en blanding fra Chianti DOCG t mærkes som sådan, hvilket traditionelt tillader Canaiolo, Trebbiano og Malvasia for resten, selvom der for nylig er tilladt små mængder Cabernet Sauvignon eller Merlot. I Brunello di Montalcino skal vinen udelukkende fremstilles af Sangiovese.

Prugnolo er Montepulciano’s navn til sorten, og det bruges der til Vino Nobile di Montepulciano vine. I DOC i Carmignano kan Sangiovese blandes med 20% Cabernet Sauvignon. Der er også Supertoscanerne, IGT-vine, der blander Sangiovese med store mængder Cabernet eller Merlot. Andre steder i Italien er det en arbejdshestdrue, selvom den finder en succes (men ikke lang levetiden) i Montefalco- og Torgiano-vinene i Umbrien samt grundlæggelsen af ​​Rosso Piceno og et væsentligt element af Rosso Conero fra martserne. Som Nebbiolo har Sangiovese kæmpet for at finde fodfæste uden for Italien, men i de senere år har californiske vingårde haft bedre formue med drueplantager i Sierra Foothills / El Dorado County, samt Sonoma County og Central Coast.