fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING
Det Italienske vindyrkningsområde Toscana, er hjemsted for et hav af verdens mest populære vine. Alle sammen store navne som ligger læberne af mange vindrikkende danskere. Vi tilbyder et stort udvalg af Toscana vin såsom: Chianti, Brunello eller Supertoscanere og meget mere.
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!
FILTER NULSTIL

Viser alle 13 resultater

Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Det vigtigste Toscana vin

Toscana vin er kæmpestort, herhjemme såvel som i resten af verden og det med god grund. Dette stykke af paradis, med sine betagende bjerglandskaber og ældgamle byer, er nemlig hjemsted for samtlige af verdens mest kendte kvalitetsvine. Når man begynder en fortælling om Toscana vin, starter man ved Chianti. Chianti er den mest producerede kvalitetsvin i hele Italien. Vinene stammer tilbage til 1200-tallet og er en af områdets ældste vin. I dag fremstilles der mere end 1 million hektoliter vin året, hvilket gør den til den mest producerede Toscana vin.

Begyndelsen for Toscana vin

Blandt de stor navne indenfor Toscana vin, strække nogle af dem sig helt tilbage til områdets vinmæssige begyndelse. Etruskerne som levede i det nordlige Italien fra omkring 800 f. kr. til 300 f. kr. begyndte dette vineventyr, som stadig ved at udfolde sig i dag. Dette folkeslag havde under deres tid stor indsigt i vinfremstilling, og den kultur har danne grundlaget for det vi i dag kender som Toscana vin. Den kultur bæres frem til 1200 århundrede, hvor vindyrkning virkelig begynder at tage form og vinhuse som Antinori og Frescobaldi dannes, navne som er velkendte selv i dag.

Revolutionen inden for Toscana vin

Efter anden verdenskrig sker der en centralisering i Italien, hvor mange af landets bønder trækker ind til byerne, det resulterer i en italiensk vinkris, hvor kvaliteten er uhyrer lav sammenlignet med de øvrige vinlande. Dette medfører at, den aristokratiske del af befolkningen i 1970’erne ønsker at bo i de romantiske landområder samt at dyrke vin, dog har de ingen erfaring, men penge. Områdets nye rigmænd er derfor nødsaget til at gøre brug af erfarne ønologer, som med tiden gør op med en forældet vindyrknings kultur, som ikke står mål med nabolandenes.

Den største Toscana vin

Hvilken anden en den berømte og omstridte Supertoscaner. I 1970’erne nåede de italienske vinavlere bristepunktet, fordi samtlige af landets vine sakkede bagud i forhold til konkurrenter, f.eks var der fra den italienske vinlovgivnings side, krav om at Brunello og Chianti, skulle ligge lang længere tid på fade end de havde godt af. I protest mod dette begyndte nogle områdets dygtigste vinavlere at eksperimentere med udenlandske sorte som den franske Cabernet Sauvignon, sammen med krav om lavere udbytte og mindre fad. Resultatet var en sofistikeret og stilfuld rødvin, med den klassiske italienske varme, som er kendetegnede for Toscana vin. Betegnelsen af den oprørske vin sker i en New York Times artikel af Frank Prial, han giver dem navnet Supertoscaner.