Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 15 resultater

Viser alle 15 resultater

  • Chianti
    Savignola Granaio IGT
    Azienda Agricola Savignola 2018
    kr.249,00 stykkepris kr.179,00 v. køb af 6 stk.
  • Chianti
    “360” Chianti Classico Grand Selezione DOCG
    Azienda Agricola Savignola 2017
    kr.249,00
  • Populær21%
    Morellino di Scansano
    Badilante
    Podere 414 2018
    kr.139,00
  • Julepakke10%
    Chianti
    De Store Italienere 2.0
    Smagekasser
    kr.1.990,00
  • Montalcino
    Casanova di Neri Brunello di Montalcino
    Casanova di Neri 2015
    kr.499,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Bolgheri
    Poggio ai Ginepri 2017
    Tenuta Argentiera 2017
    kr.199,95
  • Montalcino
    Brunello di Montalcino 2013, Terra Rossa
    Il Poggiolo Rudolfo Cosimi 2013
    kr.399,00 stykkepris kr.349,00 v. køb af 6 stk.
  • Elba
    Centopercento DOC
    Arrighi 2018
    kr.149,95
  • Elba
    Tresse Anfora Rosso IGT
    Arrighi 2016
    kr.299,00
  • 10%
    Chianti, Toscana
    Chianti Colli Fiorentini
    La Spinosa
    kr.99,00
  • 34%
    Chianti, Toscana
    Chianti Classico “Ora” DOCG 2018
    Azienda Agricola Savignola 2018
    kr.149,00
  • Chianti, Toscana
    Riserva Chianti Classico DOCG, “Paolina” 2015
    Azienda Agricola Savignola 2015
    kr.250,00 stykkepris kr.179,00 v. køb af 6 stk.
  • Populær26%
    Toscana
    Gorgottesco Rosso IGT
    La Spinosa 2015
    kr.185,00
  • 17%
    Toscana
    Prunaiolo, IGT Supertoscaner
    La Spinosa 2015
    kr.249,00
  • 23%
    Chianti, Toscana
    Chianti Riserva, La Spinosa 2014
    La Spinosa 2014
    kr.135,00

Det vigtigste Toscana vin

Toscana vin er kæmpestort, herhjemme såvel som i resten af verden og det med god grund. Dette stykke af paradis, med sine betagende bjerglandskaber og ældgamle byer, er nemlig hjemsted for samtlige af verdens mest kendte kvalitetsvine. Når man begynder en fortælling om Toscana vin, starter man ved Chianti. Chianti er den mest producerede kvalitetsvin i hele Italien. Vinene stammer tilbage til 1200-tallet og er en af områdets ældste vin. I dag fremstilles der mere end 1 million hektoliter vin året, hvilket gør den til den mest producerede Toscana vin.

Begyndelsen for Toscana vin

Blandt de stor navne indenfor Toscana vin, strække nogle af dem sig helt tilbage til områdets vinmæssige begyndelse. Etruskerne som levede i det nordlige Italien fra omkring 800 f. kr. til 300 f. kr. begyndte dette vineventyr, som stadig ved at udfolde sig i dag. Dette folkeslag havde under deres tid stor indsigt i vinfremstilling, og den kultur har danne grundlaget for det vi i dag kender som Toscana vin. Den kultur bæres frem til 1200 århundrede, hvor vindyrkning virkelig begynder at tage form og vinhuse som Antinori og Frescobaldi dannes, navne som er velkendte selv i dag.

Revolutionen inden for Toscana vin

Efter anden verdenskrig sker der en centralisering i Italien, hvor mange af landets bønder trækker ind til byerne, det resulterer i en italiensk vinkris, hvor kvaliteten er uhyrer lav sammenlignet med de øvrige vinlande. Dette medfører at, den aristokratiske del af befolkningen i 1970’erne ønsker at bo i de romantiske landområder samt at dyrke vin, dog har de ingen erfaring, men penge. Områdets nye rigmænd er derfor nødsaget til at gøre brug af erfarne ønologer, som med tiden gør op med en forældet vindyrknings kultur, som ikke står mål med nabolandenes.

Den største Toscana vin

Hvilken anden en den berømte og omstridte Supertoscaner. I 1970’erne nåede de italienske vinavlere bristepunktet, fordi samtlige af landets vine sakkede bagud i forhold til konkurrenter, f.eks var der fra den italienske vinlovgivnings side, krav om at Brunello og Chianti, skulle ligge lang længere tid på fade end de havde godt af. I protest mod dette begyndte nogle områdets dygtigste vinavlere at eksperimentere med udenlandske sorte som den franske Cabernet Sauvignon, sammen med krav om lavere udbytte og mindre fad. Resultatet var en sofistikeret og stilfuld rødvin, med den klassiske italienske varme, som er kendetegnede for Toscana vin. Betegnelsen af den oprørske vin sker i en New York Times artikel af Frank Prial, han giver dem navnet Supertoscaner.