Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser 1–18 af 47 resultater

Viser 1–18 af 47 resultater

  • Valpolicella
    Amarone della Valpolicella 2009, Riserva
    Accordini Igino 2009
    kr.625,00
  • Valpolicella
    Viviani Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
    Viviani 2015
    kr.250,00 stykkepris kr.199,00 v. køb af 6 stk.
  • Valpolicella
    Viviani Amarone, L’Amarone della Casa dei Bepi
    Viviani 2015
    kr.699,00 stykkepris kr.599,00 v. køb af 6 stk.
  • Valpolicella
    VALPO Valpolicella Ripasso Superiore DOC
    Fasoli Gino 2014
    kr.350,00 stykkepris kr.299,00 v. køb af 6 stk.
  • Valpolicella
    IGINO Cabernet Sauvignon Veronese IGT
    Fasoli Gino 2015
    kr.450,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Valpolicella
    Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
    Scriani 2018
    kr.250,00 stykkepris kr.180,00 v. køb af 6 stk.
  • Valpolicella
    TheoBroma Rosso Veronese IGT
    Antolini 2013
    kr.299,00 stykkepris kr.249,00 v. køb af 6 stk.
  • 11%
    Valpolicella
    Amarone Corno Marani, Accordini Igino
    Accordini Igino 2017
    kr.350,00
  • Valpolicella
    Augustus Accordni
    Accordini Igino 2018
    kr.165,00
  • 20%
    Amarone & Ripasso smagekasse
    kr.1.249,00
  • 10%
    Chianti
    De Store Italienere 2.0
    Smagekasser
    kr.1.990,00
  • 21%
    Valpolicella
    Monte Santoccio, Amarone Classico Della Valpolicella DOCG 2016
    Monte Santoccio 2016
    kr.375,00
  • 20%
    Valpolicella
    Amarone Smagekassen feinschmecker
    kr.2.999,00
  • Valpolicella
    Hatteso Amarone della Valpolicella Riserva
    Garbole 2011
    kr.995,00
  • Valpolicella
    Viviani Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC, 2013
    Viviani 2013
    kr.250,00 stykkepris kr.199,00 v. køb af 6 stk.
  • Valpolicella
    Viviani Amarone della Valpolicella
    Viviani 2012
    kr.499,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Valpolicella
    Viviani Amarone, L’Amarone della Casa dei Bepi
    Viviani 2011
    kr.749,00
  • 25%
    De store Italienere 1.0
    Smagekasser
    kr.1.825,00

Værd at vide om Valpolicella vin

Vinområdet Valpolicella i Venoto hører med Sicilien og Puglia til nogle af de mest produktive vinområder i Italien. Ca. 8. millioner hektoliter bliver det til, i dette lille hjørne af Italien. Dermed leverer regionen næsten en femtedel af den samlede mængde vin i Italien. Beliggende i den vestlige del af Verona, hvor vi finder nogle af Italiens mest populære vine. Udover Valpolicella, er det også værd at nævne Soave og Bardoline, Valpolicellas naboområder.  Mest kendt fra Valpolicella er Amaronen, med god grund, og andre vine fra Veneto lever til dels i skyggen af denne.

De store drenge indenfor Valpolicella vin

En del af Valpolicellas druer er altid blevet tørret på træriste efter høsten, også kendt som Appasimentometoden. Den første vin, som kom ud af denne unikke proces, hedder Recioto Della Valpolicella. En sød dessertvin, som i bund og grund er en Amarone, der ikke har gæret fuldt ud og derfor har et højere sukkerindhold. Ud af denne metode opstod Amaronen, da man systematisk begyndte at udnytte, nogle af de naturlige gærsvampe, som er i stand til at omdanne det resterende sukker til alkohol. Med dette ønologiske fremskridt blev Amaronen født. En opulent, kraftig og alkoholrig vin. Siden da er der sket meget, og Amarone-produktionen er siden blevet forfinet meget. Ved hjælp af moderne ønologiske principper og lagring på Barrique. I sær Barrique har været vigitg for at give den en helt ny og langt mere kompleks side, som modspil til det søde.

Hvilke druer bruges i Valpolicella vin

Corvina, Rondinella og Molinara-druer giver Valpolicella vinen en gennnemgående kirsebærfrugt og en forfriskende, bitter undertone. Når druerne er halvtørrede produceres den stærke og fyldige Amarone vin. Denne sagnomspundne produktions metode kalder man Apassimento metoden.

Valpolicella vin er danskernes favorit

Amarone vin siges at være danskernes favorit. den har vundet sit indpas i en tid, hvor der var smag for kraftfulde vine. På det punkt er den uden tvivl en del verdenstoppen. Vinen kendetegnes ved dens mørke farve, smag af kirsebær, figner, laurbær og brun farin.  Amarone fremstilles hovedsageligt af druerne, Corvina, Rondinella og Molinara.

Ripasso Valpolicella vin

Den tredje variant af Valpolicellavine opstod i 70’erne, da vinavlerne begyndte at anvende Ripasso-teknikken og hældte den færdiggærede vin på de pressede skaller fra den gærede Recioto eller Amarone, for at lade den gære yderligere sammen med det resterende sukker og gær. Valpolicella Ripasso har derfor har derfor også en lidt mildere smag, selvom den stadig er kraftig og har masser af smag. Af samme grund er Ripasso også nemmere at kombinere med mad. Ripasso er en vin med elegance og tørhed, som du kan servere til stort set alt! Det kan både være cremede pastaretter, pizza, fjerkræ og fed julemad eller rødt oksekød. Typisk går Ripasso under DOC-betegnelsen Superiore.