fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING
Valpolicella er et enestående område i det nordøstlige Italien. Området ligger i distriktet veneto, hvor du også finder de kendte Soave-vine. Både Valpolicella vin og Soave har haft vekslende kvalitet gennem årene, bl.a. på grund af en stor produktion til konsummarkedet, men tiderne har skiftet og idag er Valpolicella vin blandt verdens bedste vine.
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!
FILTER NULSTIL

Viser 1–18 af 42 resultater

Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Værd at vide om Valpolicella vin

Vinområdet Valpolicella i Venoto hører med Sicilien og Puglia til nogle af de mest produktive vinområder i Italien. Ca. 8. millioner hektoliter bliver det til, i dette lille hjørne af Italien. Dermed leverer regionen næsten en femtedel af den samlede mængde vin i Italien. Beliggende i den vestlige del af Verona, hvor vi finder nogle af Italiens mest populære vine. Udover Valpolicella, er det også værd at nævne Soave og Bardoline, Valpolicellas naboområder.  Mest kendt fra Valpolicella er Amaronen, med god grund, og andre vine fra Veneto lever til dels i skyggen af denne.

De store drenge indenfor Valpolicella vin

En del af Valpolicellas druer er altid blevet tørret på træriste efter høsten, også kendt som Appasimentometoden. Den første vin, som kom ud af denne unikke proces, hedder Recioto Della Valpolicella. En sød dessertvin, som i bund og grund er en Amarone, der ikke har gæret fuldt ud og derfor har et højere sukkerindhold. Ud af denne metode opstod Amaronen, da man systematisk begyndte at udnytte, nogle af de naturlige gærsvampe, som er i stand til at omdanne det resterende sukker til alkohol. Med dette ønologiske fremskridt blev Amaronen født. En opulent, kraftig og alkoholrig vin. Siden da er der sket meget, og Amarone-produktionen er siden blevet forfinet meget. Ved hjælp af moderne ønologiske principper og lagring på Barrique. I sær Barrique har været vigitg for at give den en helt ny og langt mere kompleks side, som modspil til det søde.

Hvilke druer bruges i Valpolicella vin

Corvina, Rondinella og Molinara-druer giver Valpolicella vinen en gennnemgående kirsebærfrugt og en forfriskende, bitter undertone. Når druerne er halvtørrede produceres den stærke og fyldige Amarone vin. Denne sagnomspundne produktions metode kalder man Apassimento metoden.

Valpolicella vin er danskernes favorit

Amarone vin siges at være danskernes favorit. den har vundet sit indpas i en tid, hvor der var smag for kraftfulde vine. På det punkt er den uden tvivl en del verdenstoppen. Vinen kendetegnes ved dens mørke farve, smag af kirsebær, figner, laurbær og brun farin.  Amarone fremstilles hovedsageligt af druerne, Corvina, Rondinella og Molinara.

Ripasso Valpolicella vin

Den tredje variant af Valpolicellavine opstod i 70’erne, da vinavlerne begyndte at anvende Ripasso-teknikken og hældte den færdiggærede vin på de pressede skaller fra den gærede Recioto eller Amarone, for at lade den gære yderligere sammen med det resterende sukker og gær. Valpolicella Ripasso har derfor har derfor også en lidt mildere smag, selvom den stadig er kraftig og har masser af smag. Af samme grund er Ripasso også nemmere at kombinere med mad. Ripasso er en vin med elegance og tørhed, som du kan servere til stort set alt! Det kan både være cremede pastaretter, pizza, fjerkræ og fed julemad eller rødt oksekød. Typisk går Ripasso under DOC-betegnelsen Superiore.